София. С повече от 1/3 се увеличиха осиновяванията на бездомни

...
София. С повече от 1/3 се увеличиха осиновяванията на бездомни
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фнадъкова: С повече от 1/3 се увеличиха осиновяванията на бездомни кучета от общинските приюти в София за последната година

София. С повече от 1/3 се усилиха осиновяванията на бездомни кучета от общинските приюти в София за последната година. 1321 са кучетата, които през 2020 година откриха свои дом, а 512 – са от началото на годината. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова във " Facebook " профила си.

Тя благодари на всички, взели участие в акциите за осиновяване: " Благодаря на всички хора, които вземат участие в нашите акции за осиновяване, както и на доброволците, които вземат участие за популяризирането им. За дребните кученца, които са останали на улицата, обновихме напълно приюта в Сеславци. Благодаря за помощта на Явор Гечев от фондация „ Четири лапи “ за взаимната работа ".

" По самодейност на шефа на общинското дружество „ Екоравновесие “ Веселин Асенов сключихме и първото съглашение сред Столична община и немска неправителствена организация за осиновяване на кучета в Германия. Утре към своите нови стопани в Германия ще заминат 22 кучета. В фотосите ще видите и 6 новородени кученца, които преди дни бяха открити от жители и предадени на общинското дружество „ Екоравновесие “, което сега се грижи за тях. Изоставянето на домашни любимци и на тяхното потомство е най-големият проблем, с който би трябвало да се оправим. Затова организираме и акции за изцяло безвъзмездна кастрация ", написа още Фандъкова.

Кметът на София приканва всички, които имат предпочитание и потребност от правилен другар, да се включат в акциите. " Благодарност и за актрисата Неда Спасова и оперния артист Николай Войнов, които се включиха като доброволци в нашите акции. Включете се и Вие, в случай че имате предпочитание и потребност от правилен другар! ", показва тя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР