София. С 21 топовни салюта бе посрещнат българският министър-председател Бойко

...
София. С 21 топовни салюта бе посрещнат българският министър-председател Бойко
Коментари Харесай

След срещата Борисов - Тръмп: премиерът убеден, че визите със САЩ падат, България потвърдена за стратегически газов хъб, а американски експерти идват да видят Белене

София. С 21 топовни салюта бе посрещнат българският министър-председател Бойко Борисов и водената от него делегация в Мемориала на незнайния боец в Националния гробищен парк „ Арлингтън “, щата Вирджиния. Под звуците на химните на България и Съединени американски щати Борисов сервира венец на Мемориала. По-късно министър-председателят Бойко Борисов организира срещи с управленията на Международния републикански институт (IRI) и на Националния либерален институт (NDI) в границите на формалното си посещаване в Съединените американски щати. Кулминация на визитата бе двустранната среща на българския министър председател с американския президент Доналд Тръпм. В началото на срещата министър-председателят съобщи, че България високо цени стратегическото си партньорство със Съединените американски щати и съм убеден, че днешната ни среща ще е от огромна изгода за неговото развиване. „ За мен е изключителна чест и привилегия да проведем нашата среща в Белия дом – знак на свободата и демокрацията “, означи още министър председателят Борисов. Българският министър-председател изрази задоволство от открития резистентен политически разговор на всички нива и изрази убеденост, че по-нататъшното му активизиране ще има изгоди и за двете страни. Министър-председателят Бойко Борисов и американският президент Доналд Тръмп разговаряха за взаимоотношението сред двете страни по подготовката и сключването на контракта за придобиване на бойни самолети F-16 Block 70. Двамата разискаха и съдействието в региона на енергетиката, в подтекста на националната сигурност. Премиерът съобщи, че американските вложители са добре пристигнали у нас и уточни устрема на страната ни да предизвиква високотехнологични производства.

Стана ясно, че България и Съединени американски щати са подписали стратегически контракти.

Пред публицисти след срещата министър-председателят съобщи, че България е доказана за стратегически газов хъб, а още тази седмица идват американски нуклеарни специалисти да видят " Белене ". " Направих нужното, те ме схванаха. Максимално съм съумял да защитя ползите на България ", акцентира Борисов.
Той изрази убедеността си, че визите със Съединени американски щати ще паднат. " Не единствено, тъй като доста сме създали по тематиката. С Канада отпадането с визовия режим е доста ослепителен образец, че не сътворяваме никакви проблеми. Мисля, че президентът Тръмп ме разбра, че може да остане в сърцата на българите за доста години ", сподели още Борисов.
Той уточни, че президентът на Съединени американски щати му е заречен да работи доста интензивно и скоро да му даде отговор по кое време. Премиерът разясни, че идната му среща с Тръмп ще бъде за отпадане на визите. Министър-председтелят съобщи, че България и Съединени американски щати са подписали стратегически контракти за съдействие. " Не с всеки се подписва подобен контракт ", разяснява министър-председателят. " Мисля, че той ще пристигна в България. Остана със ужасно усещане от изгледите на нашите голф стадиони ", уточни още Борисов.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР