София. Русия вече има хиперзвуково оръжие и продължава да се

...
София. Русия вече има хиперзвуково оръжие и продължава да се
Коментари Харесай

Проф. Румен Кънчев, „Републиканци за България“: Русия извършва гигантско превъоръжаване

София. Русия към този момент има хиперзвуково оръжие и продължава да се превъоръжава. Това сподели за обзорното предаване „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ проф. Румен Кънчев, координатор на бранш „ Национална и интернационална сигурност “ в Политическа партия „ Републиканци за България “ и част от Евроатлантическия център за сигурност. Всичко това се случва след анексирането на Крим от Русия, Кънчев изясни какво съставлява хиперзвуковото оръжие, с което страната разполага.

„ Още през 2016 година беше отделена специфична сума от 20 трилиона съветски рубли, която беше предадена на военнопромишления комплекс за създаването на качествено нови системи оръжия и военна техника. Тези системи към този момент се появяват. Русия към този момент има хиперзвуково оръжие. То е с доста висока скорост от порядъка на 20 маха, в същото време носи бойни глави с мощ от 100 до 150 килотона. Това е голяма мощност. До 2024 година, съгласно показания проект за усвояването на парите, Русия възнамерява построяването на 420 такива ракети. Същевременно междуконтиненталните балистични ракети също внезапно усилват броя си “, сподели той.

В последните години международните управляващи се питат за какво е належащо това превъоръжаване, сподели още проф. Румен Кънчев. Отговорът е, че Русия се готви за нуклеарна война със Запада. Не е ясно по какъв начин ще отговори Западът, сподели още проф. Кънчев. Според него Западът ще продължи да се държи твърдо с Русия. Русия към този момент води интензивно разузнаване в киберпространството и популяризира на световно равнище неправилни и погрешни данни. Това е дейна кибервойна със Съединени американски щати и демократичните демократи, добави той. Кънчев сподели още, че не е обяснимо за какво Путин потегля на борба със Запада, откакто Студената война мина и Русия не можа да се показа по добър метод в тази борба. Надпревара в превъоръжаването има, само че всички тези системи ще останат ненужни, тъй като светът би трябвало да продължи да съществува. Това са ненужно изхарчени пари, които могат да са потребни на популацията, разяснява още той. По време на международна пандемия не е удачно да за стартират военни дейности, безапелационен бе Кънчев и изрази вяра да не се стигне до такива.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР