София. Развитието на двустранните отношения между България и Република Македония

...
София. Развитието на двустранните отношения между България и Република Македония
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов се срещна с вицепремиера на Република Македония Радмила Шекеринска

София. Развитието на двустранните връзки сред България и Република Македония беше във фокуса на диалозите сред премиера Бойко Борисов и заместител министър-председателят и министър на защитата на Република Македония Радмила Шекеринска, която е на публично посещаване в София. Двамата регистрираха позитивните мнения в интернационален проект след подписания през август Договор за другарство, съдействие и добросъседство сред двете страни. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .
„ Трябва да използваме динамичността в политическия развой за поддържане на разговора, с цел да има повече предвидимост и ефикасност от усъвършенстваните връзки. Важна роля за това има провеждането на регулярни срещи за реализиране на по-тясна съгласуваност при решаването на значими двустранни и районни въпроси. Точно такава функционалност ще има и идното ни взаимно съвещание в Струмица “, акцентира министър председателят Борисов.
Шекеринска уточни, че подписаният Договор за добросъседство е платформа, на която ще се построява сполучливо съдействие в разнообразни браншове сред двете страни.
„ Взаимната поддръжка в региона на защитата е от изключителна значимост за сигурността на жителите на двете страни “, добави министър-председателят и приветства подписаните през днешния ден протоколи за съдействие в региона на Военновъздушните сили и за обезпечаване на лабораторни проучвания в бранша.
Борисов още веднъж удостовери позицията на България за открит разговор с ясна поддръжка за участието на Република Македония в НАТО и Европейски Съюз.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР