София. Развитието и задълбочаването на отношенията между България и Китай

...
София. Развитието и задълбочаването на отношенията между България и Китай
Коментари Харесай

България и Китай обсъдиха развитието и задълбочаването на отношенията си в сферите на инфраструктурата, науката, технологиите, културата и туризма

София. Развитието и задълбочаването на връзките сред България и Китай в сферите на инфраструктурата, науката, технологиите, културата и туризма разискаха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и заместник-председателят на Китайската национална политическа консултативна конференция Чен Юан. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Гостът е отпред на делегация на Китайската национална политическа консултативна конференция, която е на посещаване у нас.
Има огромен капацитет за развиване на връзките сред България и Китай и той би трябвало да бъде оползотворен, съобщи на срещата Цвета Караянчева. За България страната ви е първокачествен сътрудник в Азия, означи тя и добави, че има необработен капацитет за съдействие в сферите на инфраструктурата, науката, технологиите, културата и туризма. Председателят на Народното събрание посочи, че се поставят старания да бъде облекчена процедурата за даване на визи на китайски жители, които желаят да посетят България като туристи.
Подкрепяме и интензивно участваме в самодейностите на Китай „ Един пояс, веднъж ” и „ 16+1 ” за съдействие сред Китай и страните от Централна и Източна Европа, уточни ръководителят на Народното събрание и посочи, че България на драго сърце ще бъде хазаин на срещата на „ 16+1 ” през идната година. Цвета Караянчева означи, че една от задачите на идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз е вниманието на страните-членки да бъде фокусирано към страните от тази част на Европа.
За Китай приоритет е развиването на съдействието с страните от Централна и Източна Европа, акцентира заместник-председателят на Китайската национална политическа консултативна конференция Чен Юан. Разчитаме на България и чакаме нейната помощ за това, както и за още по-успешното съдействие сред Китай и Европейски Съюз, означи той.
Желанието на Китай е двустранният разговор с България да бъде още по-активен в сферите на стопанската система, културата, образованието и науката, тъй като той е в полза на двата другарски народа, съобщи Чен Юан. Той акцентира, че Китай прави оценка напъните, положени от България, за улеснение на китайските туристи, които желаят на посетят страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР