София. Разработваме допълнителни мерки за подпомагане на земеделските производители и

...
София. Разработваме допълнителни мерки за подпомагане на земеделските производители и
Коментари Харесай

Министър Иван Иванов: В сегашната затруднена пазарна ситуация разработваме допълнителни мерки за подпомагане на земеделските производители

София. " Разработваме спомагателни ограничения за подкрепяне на земеделските производители и гарантиране на тяхната резистентност в изискванията на невиждани пазарни провокации, подбудени от военния спор в Украйна, в плануваните от Европейската комисия краткотрайни рамки ". Това съобщи министърът на земеделието доктор Иван Иванов по време на срещите си в Шумен с десетки стопани от всички браншове от земеделието, в това число и от преработвателния, оповестиха от министерството. Той акцентира, че за това ще бъдат водени диалози с Министерство на финансите.

„ Много благоприятни условия за поддръжка на земеделието са залегнали и в Стратегическия проект при увеличеното национално съфинансиране от 60%, както и по Плана за възобновяване и резистентност ", сподели още той.

На срещата от страна на земеделските стопани бяха сложени доста и разнообразни въпроси, свързани с проблеми с напояването в региона, с референтната дата за преходната помощ за животни, реализацията на продукцията и плануваните за създаване събирателни центрове, самолетната отбрана на област Шумен от градушките и други.

Министър Иванов отговори и на въпроси, свързани и с ограничения 4.1 и 4.2 от сегашния програмен интервал, като увери присъстващите, че Министерството на земеделието и ДФЗ поставят старания за навреме разглеждане и оценяване на всички планови оферти и превъзмогване на съществуващи забавяния.

По-рано денем министър Иванов се срещна и със земеделци във Велики Преслав. Присъстващите на срещите показаха признателност за директния разговор и споделиха, че досега не са имали подобен с управлението на Министерство на земеделието. Министър Иванов пое ангажимент за поддържане на директния разговор с сектора и взаимни старания за решение на проблемите, пред които е изправен той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР