София. Разглеждането на Бюджет 2018 се оказа само празни приказки

...
София. Разглеждането на Бюджет 2018 се оказа само празни приказки
Коментари Харесай

Иван Таков, БСП: Разглеждането на Бюджет 2018 се оказа само празни приказки и се превърна в пиар на Столична община

София. Разглеждането на Бюджет 2018 се оказа единствено празни приказки и се трансформира в пиар на Столична община. Това сподели за Агенция „ Фокус “ общинският консултант от Българска социалистическа партия „ Лява България “ Иван Таков по време на днешното съвещание на Столичния общински съвет.
„ За Бюджет 2018 година към момента нямаме безусловно нищо, макар че още при започване на годината се разбрахме, че нещата към този момент ще се случват по друг метод. Досега постоянно Общинският съвет е бил единствено придатък на администрацията – сътрудниците от ръководещото болшинство си го гласоподават и не се вслушват в гласа на опозицията. За това още при започване на годината се бяхме разбрали бюджетът за 2018 година да бъде направен с дейното присъединяване на общинските съветници и на непрекъснатите комисии към Столичния общински съвет ", сподели той и посочи, че по тази причина през месец май е била направена работна група, която е предложила правила за правене на новия бюджет, като в нея са взели присъединяване съветници от всички политически сили.
„ В началото на юни месец тази работна група излезе с документ, който дефинира разпоредбите за приемане и разглеждане на Бюджет 2018 година Още юни месец трябваше да влязат за гледане политики и цели в непрекъснатите комисии на СОС, само че това не се случи. През септември трябваше към този момент да гледаме детайлно финансовата стратегия на Столична община и да бъдат изслушани отрасловите заместник-кметове с техните оферти, само че и това не се случи “, изясни Таков и добави, че до този миг Столична община не е обяснила нито една своя бъдеща политика.
Той разяснява и тематиката за внасянето на отчети за промени на бюджета на Столична община по отношение на неосъществени планове през годините. „ От години приканвам те да не бъдат просто механично прекачване на средства, а да се случат с детайлна аргументация защо ще бъдат изхарчени по-късно тези пари. През последните месеци имаме няколко такива отчета за изменение през първото, второто и третото тримесечие, само че нямаме детайлна аргументация къде тъкмо ще отидат парите. Защото другояче Общинският съвет озаконява едно харчене на пари без да е ясно по какъв начин ще бъде осъществено то “, сподели още той.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР