София. Районен съд - Варна взе най-тежката мярка за процесуална

...
София. Районен съд - Варна взе най-тежката мярка за процесуална
Коментари Харесай

Мерки за неотклонение “задържане под стража” наложи Районен съд - Варна на двама мъже привлечени като обвиняеми за закана с убийство на млада жена

София. Районен съд - Варна взе най-тежката мярка за процесуална насила във връзка с двамата мъже, надлежно на 38 година и на 32 година, по отношение на които на 21 януари т.г. са предявени обвинявания за осъществени в съучастничество като съизвършители закононарушения по член 142а, алинея 1 и по чл.144, алинея 3 от Наказателния кодекс, оповестиха от пресцентъра на съда . Пострадалата от похищението млада жена, която е работила в магазина на 38-годишния мъж, в продължение на към денонощие и половина е била незаконно лишена от независимост и държана срещу волята й в складово помещение. От страна на двамата обвинени и трето неустановено по делото лице са й породени травматични увреждания и отправени закани с ликвидиране във връзка с нея и нейни близки, по отношение на съмнения за осъществени присвоявания на средства от потърпевшата. Деянията се явяват тежки умишлени закононарушения, доколкото законодателят е планувал за всяко от тях опция за налагане на наказване „ отнемане от независимост “ до 6 години.

Анализът на събраните на този стадий гласни и писмени материали и доказателства по делото водят съда до обосновано съмнение, че обвинените са съпричастни към закононарушенията, за които са им възведени обвинявания.

Съдът регистрира, че самият механизъм на осъществяване на действието, привличането към задружна незаконна предприемчивост на най-малко три лица, в задоволителна степен разкрива високата степен на социална заплаха. 38-год. шеф на магазина е неосъждан, само че са налице данни и съществува действителна заплаха да се пробва да повлияе върху очевидци за смяна на показанията им. От справката за съдимост на 32-год. мъж е видно налагано административно наказване, само че във връзка с него по делото са налични данни за съпричастност към още едно закононарушение – похищение, за което на този стадий не е притеглен към наказателна отговорност.

Поради високата степен на социална заплаха правосъдният състав на Районен съд – Варна намира, че единствената съответна все още мярка за неотклонение във връзка с двамата обвинени се явява „ Задържане под стража “.

Обжалването на определението на Варненския областен съд по мярката е в 3-дневен период, като при положение на тъжба делото бе планувано пред ВОС за 28 януари т.год. от 10 часа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР