София. Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в

...
София. Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняем за хулиганство и шофиране след употреба на алкохол

София. Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда против 32-годишен мъж, карал след приложимост на алкохол и направил хулигански дейности, оповестиха от Софийска районна прокуратура .

На 07.11.2021 година към 22,30 часа в ж.к. „ Надежда 2 “, гр. София, обвиненият Ц.Ц. карал лек автомобил марка „ Пежо “ по ул. „ Свободна “. Изгубил надзор над колата и я блъснал в паркиран наоколо автомобил. Свидетели на случая повикали полиция. Пристигналите на място служители на реда забелязали, че мъжът е в нетрезво положение. Той отказал да му бъде изработен тест с " Дрегер ". Започнал да наскърбява полицейските чиновници и да им крещи: „ Какви сте вие? От на следващия ден няма да сте на работа! “, като по този метод направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото. След това обвиненият бил съпроводен до болница, където му е взета проба за проучване. Резултатите отчели, че Ц.Ц. е карал с централизация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а точно 2,45 на хиляда.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 343б, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 325, алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са направени експертизи и са разпитани очевидци.

Предстои делото против Ц.Ц. да продължи в Софийски областен съд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР