София. Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в

...
София. Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж, шофирал с 3,07 промила алкохол в кръвта

София. Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски областен съд против 40-годишен мъж, карал след приложимост на алкохол, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.
Около 18,55 ч. на 17.11.2021 година обвиненият Н.Ц. управлявал лек автомобил, марка „ Ауди “, по бул.,,Тодор Каблешков “ в гр. София, когато бил спрян за полицейска инспекция, откакто направил неразрешен противоположен завой. По време на инспекцията полицейските чиновници усетили миризма на алкохол и му създали тест с „ Дрегер 7410+ “, който отчел резултат от 2,78 на хиляда централизация на алкохол въз основата на издишания през устата въздух.

Обвиняемият бил съпроводен до болнично заведение, където му била взета проба за проучване. Резултатите посочили, че Н.Ц. е карал с централизация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а точно 3,07 на хиляда.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 343б, алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са направени експертизи и са разпитани очевидци.
Предстои делото против Н.Ц. да продължи в съда.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР