София. Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в

...
София. Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж, залял жена със сярна киселина

София. Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски областен съд против 36-годишен мъж, залял жена със сярна киселина, събощиха от пресцентъра на прокуратуата.
На 17.06.2021 година към 10,00 часа, на паркинг на бул. " Г.М.Димитров “ в гр. София, обвиненият А.В. блъснал с пестник в лицето К.Д., която седяла в паркирания си автомобил. След това обвиненият я залял със сярна киселина с централизация над 30% в региона на лицето и тялото, като по този метод й нанесъл телесна щета. Жената се навела инстинктивно надолу, с цел да се защищити, а обвиненият я блъснал още няколко пъти в задната част на главата, обидил я и си тръгнал. Деянието е осъществено с особена свирепост по хулигански подбуди - без А.В. да е бил предизвикан или провокиран от К.Д. по някакъв метод.

Престъплението е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото обвиненият е осъждан дейно на „ отнемане от независимост “ за тежко съзнателно закононарушение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.131а, вр. чл.131, ал.1,т.9 и т.12, вр.чл.129, ал.2, вр.ал.1, вр.чл.18, ал.1, вр.чл.29, б. “А “ от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци и са направени експертизи, които сочат А.В. като деятел.
Предстои делото против обвинения да продължи в съда.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР