София. Продължава гасенето на пожарите край селата Старосел, Свирачи, Голешево

...
София. Продължава гасенето на пожарите край селата Старосел, Свирачи, Голешево
Коментари Харесай

Продължава гасенето на пожарите край селата Старосел, Свирачи, Голешево и Петрово

София. Продължава гасенето на пожарите край селата Старосел, Свирачи, Голешево и Петрово. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .

Сигналът за възникването на пожар в сухи треви и шубраци в землището на село Старосел, община Хисаря, е получен в районната пожарна работа в Пловдив към 12.20 часа. Към мястото незабавно са изпратени 5 противопожарни автомобила с екипи от Пловдив, Хисаря и Стамболийски. Огънят се е развил на огромна повърхност, към този момент единствено в сухи треви и шубраци, като по-рано следобяд е засегнал няколко къщи в селото. Усилията на огнеборците са ориентирани към ограничението на пожара в посока селото от една страна и към горски масив – от другата страна. Към момента няма риск за популацията в Старосел. Събран е и свободният от дежурство състав на РСПБЗН Хисаря, доброволци от Пловдив и чиновници на ДГС.

Пожарникари от РДПБЗН - Хасково се борят с пожар в землището на хасковското село Свирачи, който е обхванал огромен масив широколистна гора. На стадия пожарът и низов и за справяне с него са изпратени 6 противопожарни автомобила с екипи 13 от пожарникари, доброволци и чиновници на ДГС със профилирани коли, като е предислоцирана и верижна техника от СДПБЗН.

По-рано денем, към 16.10 часа, бе обявено за умряли двама горски чиновници, взели участие в гасенето на горския пожар сред селата Голешево и Петрово, община Сандански. Друг техен сътрудник, който е с тежки изгаряния, е превозен до здравно заведение. Към мястото на пожара са се отправили екипи на РДПБЗН, ОДМВР, ЮЗДП и Областната администрация в Благоевград. Пожарът породи в първите минути на деня през днешния ден. Действията по очистване на огъня не престават, само че пожарът е овладян и локализиран.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР