София. Приети са изменения във финансирания от Оперативна програма Развитие

...
София. Приети са изменения във финансирания от Оперативна програма Развитие
Коментари Харесай

Приети са изменения в проекта „Заетост за теб” и срокът му се удължава до 30 юли 2023 г.

София. Приети са промени във финансирания от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” план „ Заетост за теб ” и срокът му се удължава до 30 юли 2023 година Това оповестиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта . Също по този начин се трансформират изискванията за допустимост.

Oтпада националната квота от 50 млн. лева за предпочитано подкрепяне на работодатели от сфери „ Хотелиерство и ресторантьорство ” и „ Туристическа агентска и операторска дейност; други действия, свързани с пътувания и резервации. По този метод целият бюджет на плана се разпределя на квотен принцип на равнище област, според нивото на безработица, броя на новорегистрираните безработни и брой работодатели от съответните области в страната.

Наетите лица по интервенцията не следва да са били заети при същия шеф или свързани с него физически и юридически лица – работодатели, за интервал от 6 месеца, от датата на подаване на поръчката от страна на работодателя.

За всички работодатели, които са подали поръчка, получили утвърждение или са сключили контракти до 2 декември 2021 година включително, се смята, че оповестените свободни работни места са разкрити преди смяната в изискванията на план „ Заетост за теб ” и безработните лица следва да не са били в трудови правни отношения с работодателя или свързани с него предприятия по смисъла на Закона за дребните и междинните предприятия в интервал, не по-малък от 1 (един) месец от подаване на Заявката на работодателя.

За всички работодатели, подали поръчка след 2 декември 2021 година, се смята, че оповестените свободни работни места са разкрити след смяната в изискванията на план „ Заетост за теб ” и безработните лица следва да не са били в трудови правни отношения с работодателя или свързани с него предприятия по смисъла на Закона за дребните и междинните предприятия в интервал, не по-малък от 6 (шест) месеца от подаване на Заявката на работодателя.

Работодателите, които желаят да подадат поръчка за присъединяване в плана, следва да се срещнат с всички условия за допустимост, a електронни поръчки ще се одобряват до привършване на финансовия запас по схемата.

Документи и метод за присъединяване в плана могат да бъдат открити.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР