София. Президентът на Република България Румен Радев и министърът на

...
София. Президентът на Република България Румен Радев и министърът на
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев и министър Андрей Кузманов подкрепиха отбора на България на старта на Европейското първенство по волейбол за жени

София. Президентът на Република България Румен Радев и министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов приветстваха успеха на девойките от националния тим над Гърция с 3:0 (25:20, 25:15, 25:19) на старта на Европейското състезание по волейбол. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта . Успехът на българския отбор от трибуните в зала „ Колодрума “ в Пловдив изгледаха и кметът на града Здравко Димитров, регионалният шеф Ангел Стоев и президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев.

След края на срещата президентът Радев и министър Кузманов поздравиха българските състезатели за триумфа и отличната игра и им пожелаха триумф в идните мачове. Следващото затруднение пред тима на България е в събота от 20,30 ч. против Испания.

Шампионатът на Стария континент се организира от 18 август до 4 септември в България, Сърбия, Хърватия и Румъния. В шампионата вземат участие 24 тима, разграничени в 4 групи от по 6 отбора. Българските национали са в група „ B ” с Гърция, Полша, Германия, Испания и Чехия, като мачовете се играят в зала „ Колодрума “ в Пловдив. За идната фаза се класират най-хубавите 4 тима от всяка група. Освен дуелите от група „ B “, Пловдив приема четири осминафинала и два четвъртфинала. Полуфиналните и финалните срещи ще се проведат в Белград.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР