София. През следващото денонощие ще остане предимно облачно. В източната

...
София. През следващото денонощие ще остане предимно облачно. В източната
Коментари Харесай

НИМХ: Утре в източната половина от страната ще има валежи, в повечето райони - от сняг

София. През идващото денонощие ще остане най-вече облачно. В източната половина от страната ще има превалявания, в множеството региони - от сняг. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Виктория Клещанова. Временни разкъсвания на облачността ще има над западните региони. Ще духа до сдържан, денем в Източна България краткотрайно мощен северозападен вятър. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, а оптималните: 1°-6°.
Атмосферното налягане ще остане без основна смяна, малко по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд, по северното крайбрежие дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са 3°-5°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще е към 3, по северното крайбрежие до 4 бала.

Над планините ще е най-вече облачно, в източните региони с превалявания от сняг. Там по проходите ще има условия за навявания и преспи. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра - към минус 6°.

През идващите дни до края на седмицата ще остане относително студено. В петък вятърът от запад-северозапад ще е сдържан, в Дунавската низина - краткотрайно мощен. Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 2° и 7°. Минимални - сред минус 3° и 2°, по Черноморието - малко по-високи. Ще доминира облачно време, с превалявания, най-вече от сняг, в Източна България - най-вече от дъжд. По-съществени количества се чакат в Централния Предбалкан, а по здрач и през нощта против събота и към Родопската област. В събота с най-вече северен вятър още веднъж ще нахлуе леден въздух. На места, основно в Западна и Централна България, ще превалява сняг. В неделя за малко ще е съвсем без превалявания, облачността краткотрайно ще се раздра, ще се намалят и минималните температури, а оптималните и през двата почивни дни ще са най-вече сред 0° и 5°.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР