София. През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, предимно значителна.

...
София. През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, предимно значителна.
Коментари Харесай

НИМХ: Утре над Североизточна България ще има по-съществени намаления на облачността, през деня временно и до слънчево

София. През идващото денонощие облачността ще е раздрана, най-вече забележителна. На места, основно в Южна България ще има валежи от дъжд, единствено в обособени планински региони преваляванията ще са повече по количество. Над Североизточна България ще има по-съществени понижения на облачността, денем краткотрайно и до слънчево. Това заяви за Агенция „ Фокус “ Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще продължи да духа до сдържан източен вятър, в Източна България краткотрайно мощен от североизток. Ще се задържи хладно за началото на септември, с преобладаващи оптимални температури сред 20° и 25°. Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане малко по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е раздрана, най-вече забележителна. На обособени места, основно по южното крайбрежие ще има най-вече слаби превалявания от дъжд. Ще остане прохладно с сдържан до мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 23°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е забележителна и тук-там ще има валежи от дъжд, по-най-високите елементи на Рила и Пирин е допустимо дъждът да се примесва със сняг. В обособени региони, основно в Рило-Родопската област преваляванията ще са повече по количество. Ще духа мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра към 14°, на 2000 метра - към 7°.

В петък от север облачността ще се раздира и понижава, само че над Южна България през по-голямата част от деня ще се задържи забележителна. Слаби валежи ще има единствено на обособени места в югоизточните региони и планините в югозападната част от страната. Вятърът ще резервира посоката си от изток-североизток, само че ще отслабне. Преобладаващите оптимални температури ще останат сред 20° и 25°. През почивните дни над доста региони облачността ще понижава, краткотрайно и до слънчево. Температурите едва ще се покачат.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР