София. През последната седмица в медиите се завъртяха имена от

...
София. През последната седмица в медиите се завъртяха имена от
Коментари Харесай

Вяра Емилова, БСП: В този парламент единствено БСП показа стабилност

София. През последната седмица в медиите се завъртяха имена от Българска социалистическа партия, спрягани за служебни министри, само че все още към нас няма ясна поръчка нито от Президентството, че това ще бъдат хората, поканени в служебния кабинет, нито от самите тях. В Българска социалистическа партия има взето решение, че в случай че членове на партията бъдат поканени, това би трябвало да бъде в съгласие с Националния съвет и надлежно той да даде своето политическо доверие за това. Това сподели националният представител от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Вяра Емилова в " Офанзива с Любо Огнянов " по Nova News, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .

Емилова увери, че макар че към момента Президентството не се е свързало с партията за евентуални имена за служебни министри, Националният съвет може да реагира незабавно, като вземе решение на автограф или свика присъствено съвещание.

" В този парламент не мисля, че някой с някого искаше да влезе в коалиция, с цел да може да се излъчи устойчиво ръководство. Българска социалистическа партия единствена от всички политически субекти сподели непоклатимост. През този един месец успяхме да внесем 8 законопроекта със обществена устременост, както и да подадем ръка на новите политически сили в Народното събрание и да изразим поддръжка, несъмнено, не безрезервна, за сформиране на държавно управление, само че в последна сметка това не се случи. В тази обстановка единственият верен ход, който Българска социалистическа партия можеше да направи, е да върне мандата за сформиране на държавно управление ", разяснява националният представител от левицата.

" В момента в Българска социалистическа партия е стартирана цялостна процедура за класификация на листите за идните избори - още веднъж да бъдат излъчени водачите, още веднъж ще бъдат подредени местата на нашите съдружни сътрудници. Това би трябвало да стане до края на месец май, да минат конференциите, с цел да може най-после Националният съвет дефинитивно да се произнесе за състава на листите ", уточни още тя.

По думите на Емилова 45-ото Народно заседание се е оказало Народно заседание на илюзиите. Според нея доста хора са останали излъгани в техните упования, изключително тези, които са очаквали " ИТН " да направи държавно управление и да донесе някаква смяна.

" Аз имам вяра в по-високия резултат на Българска социалистическа партия, тъй като хората чакат непоклатимост, а ние сме тези, които демонстрираме, че тя е допустима ", акцентира Емилова.

" В Народното събрание се демонстрираха едни болшинства, които хората не чакаха да видят. Видяхме обединения за обособени гласувания сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ИТН " по значими законопроекти. Видяхме една такава коалиция, която отхвърли нашия законопроект за преизчисляване на пенсиите, който фактически щеше да помогне на българските пенсионери ", сподели още тя.

Вяра Емилова изрази вяра, че на идващите избори хората ще видят кои са политическите партии, които могат да обезпечат непоклатимост, стопански напредък и да развиват обществената политика. " Надявам се, че ще съумеят да видят и през това политическо шоу, което се разиграва и което не носи нищо положително на страната, а в противен случай - може да ни вкара в една продължителна политическа рецесия ", добави тя.

" Изборният кодекс беше изменен доста небрежно, в границите на 14 часа, и не мисля, че това трябваше да стане тъкмо по този метод. В последна сметка, имаме към този момент признато машинно гласоподаване, което беше и наша целенасочена политика. Това до някаква степен ще понижи подправянето на вота. Това, което за жалост не съумя да се случи като смяна в Изборния кодекс е въвеждането на дейна регистрация, за която ние също се борихме. Тя щеше фактически да почисти изборните описи от " мъртвите души ", разяснява още Емилова.
" Що се отнася до новата ЦИК, в която фактически има много опитни хора, уповавам се да може да се оправи с осъществяването на условията на новия Изборен кодекс. Какви ще са резултатите от всичко това, следва да забележим след към 2 месеца ", сподели в умозаключение Вяра Емилова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР