София. Премиери, еврокомисари и партийни лидери от ПЕС се събират

...
София. Премиери, еврокомисари и партийни лидери от ПЕС се събират
Коментари Харесай

Социалистите представят визия за бъдещето на ЕС в Берлин на конференцията „Смелост за Европа“

София. Премиери, еврокомисари и партийни водачи от ПЕС се събират в Берлин на 26 юни 2021 година, с цел да показват визия за по-справедлив и резистентен път за Европа, както и концепциите си за обществена смяна и възобновяване от пандемията. Това оповестиха от Делегацията на българските евродепутати социалисти в Екологичен потенциал .

„ Правилните решения за бъдещето на Европа изискват кураж. Европейски Съюз би трябвало да подсигурява заслужено възобновяване от рецесията в резултат на пандемията. Време е да влагаме в хората и публичните услуги, време е да защитим демокрацията в обществата. Време е да работим единно, с цел да се надигнем дружно против провокациите, които са прекомерно огромни, с цел да бъдат преодолени независимо от която и да е страна. Няма по-подходящо място от Берлин да продължим този диалог и да представим нашата визия дружно с немските социалдемократи, с които имаме обща задача. Трябва да действаме с кураж, за Европа “, съобщи преди събитието президентът на ПЕС Сергей Станишев.

„ Планът за възобновяване беше мощна реакция на Европа в отговор на рецесията. Навременен, съответен и обединен. Сега би трябвало да продължим по този път. Искам да видя по-силна и по-подготвена за бъдещето Европа. Планът ни е за Европейски съюз, който влага в бъдещето единно и укрепва престижа си. Вместо задълбочаване на рецесията с политики за стягане на коланите, както се случи в близкото минало, през днешния ден ние влагаме в бъдещето. Разбира се, от голямо значение е кои политики ще преобладават в Европа – тези на социалдемократите, консерваторите или либералите “, разяснява домакинът на срещата Олаф Шолц, който е претендент на ГСДП за канцлер и сегашен финансов министър на Германия.

По време на събитието, към Шолц и Станишев, ще се причислят министър-председателят на Португалия Антонио Коща, министър-председателят на Швеция Стефан Льовен, изпълнителният зам.-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс, еврокомисарят за доближаване и промени Елиза Ферейра, еврокомисарят за работни места и обществени права Никола Шмит, еврокомисарят за стопанска система Паоло Джентилони, ръководителят на Групата на С&Д в Екологичен потенциал Ираче Гарсия, съ-председателят на ГСДП Норбърт Валтер-Борянс, водачът на Нидерландската работническа партия Лилиан Плоумен, водачът на Демократическата партия в Италия Енрико Лета, генералният секретар на ПЕС Ахим Пост, евродепутатите Катарина Барли и Удо Булман, зам.-генералния секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Естер Линч, както и кметът на Будапеща Гергей Карачони.

Трите панела на конференцията ще обсъдят тематиките за вложенията в бъдещето на Европа, укрепването на престижа на Европейски Съюз, както и усилването на координацията и общите дейности освен във времена на рецесия. В заключителната част на събитието заместник-канцлерът Шолц и министър председателите Коща и Льовен ще насочат апел за деяние и ще показват хрумвания за подсилване на европейския план.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР