София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата Ние

...
София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата Ние
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители от всички парламентарни групи се включиха в Световната кампания – WeRemember

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата „ Ние помним “, която е в границите на Световната акция #WeRemember. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Представянето на експозицията беше проведено от Групата за другарство България – Израел в 44-ото Народно заседание и посолството на Израел в София във връзка Международния ден в памет на жертвите на Холокоста – 27 януари.
Спасени евреи има на всички места в Европа, само че България е единствената, която избави напълно еврейската общество в страната, съобщи Цвета Караянчева пред присъстващите на откриването. Председателят на Народното събрание акцентира, че това е голям принос, с който българите би трябвало да се гордеят. Това е исторически героизъм без аналог, който би трябвало да се учи като образец за кураж, хуманизъм и гражданска героизъм, добави Цвета Караянчева.
Тази светла следа в груповата ни памет постоянно ще подхранва самочувствието ни на пълноправни европейци, означи ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева уточни, че България е образец за спокойно общуване, приемливост и съгласие. „ Международният ден в памет на жертвите на Холокоста е мотив да си кажем какъв брой е значимо да почитаме и зачитаме разликите между тях, съобщи тя и прикани през днешния ден още веднъж да повторим, че ние помним, тъй като без минало сме обречени да нямаме бъдеще ", сподели още тя.
„ Ние би трябвало да помним, да знаем предишното, тъй като да градиш бъдеще въз основата на предишното е човешко и рационално ", акцентира ръководителят на Групата за другарство България – Израел и ръководител на Комисията по защита ген. Константин Попов.
Посланикът на Израел в България Ирит Лилиан съобщи, че не е задоволително да се каже единствено „ в никакъв случай повече “, би трябвало да предприемем действителни дейности сходни неща да не се случват в бъдеще. „ Трябва да се борим с езика на омразата, да спрем нетолерантността, да предприемем съответни дейности по този начин, че такива прояви да не намират място в нашето общество ", добави тя.
Участниците в откриването на експозицията позираха за обща фотография, държейки в ръце листове със заглавието на Световната акция – WeRemember.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР