София. Правителството прие нов Устройствен правилник на Министерството на здравеопазването.

...
София. Правителството прие нов Устройствен правилник на Министерството на здравеопазването.
Коментари Харесай

Приет е нов Устройствен правилник на Министерството на здравеопазването

София. Правителството одобри нов Устройствен устав на Министерството на здравеопазването. С него ще се усъвършенства и ще се увеличи успеваемостта на работа на администрацията във ведомството, защото са установени дублиращи се и разпокъсани функционалности сред административни звена на Министерство на здравеопазването, както и щатна бройка, която не е съобразена с размера на предоставените действия и с целите на министерството към сегашния миг. Това оповестиха от държавната осведомителна работа. Ясно са избрани финансовите отговорности в администрацията на Министерството на здравеопазването. Постига се цялостно сходство със Закона за администрацията посредством позициониране на правните и на протоколните действия в общата, вместо в профилираната администрация.
Обединяват се всички действия, които имат административно-технически икономически темперамент в едно структурно звено посредством основаване на дирекция „ Административни действия “. Обединяват се функционалностите в региона на публичното здраве в едно структурно звено за усъвършенстване на тяхното осъществяване. Създава се независима дирекция „ Промоция и профилактика на заболявания и зависимости “, със задания, свързани с цели, залегнали в основата на съдружното съглашение на държавното управление по отношение на интегриран метод към зависимостите. В тази дирекция ще бъдат съсредоточени и дейностите по основаване и осъществяване на политики по предварителна защита и лекуване на обществено - значими болести като ХИВ/СПИН и туберкулоза.
Дейностите по публичните поръчки се обособяват в настрана звено заради отчитане на спецификата на активността и на специфичното пълномощие на министъра на опазването на здравето по осъществяване на публични поръчки в качеството му на Централен орган за покупки в бранш „ Здравеопазване “, според Постановление № 146 на Министерския съвет от 2015 година за основаване на Централен орган за покупки в бранш „ Здравеопазване “. Обособява се и независима дирекция „ Международни действия “ за реализиране на оптималната успеваемост при осъществяване на уговорките в региона на опазването на здравето по време на българското председателство през 2018 година
Ясно се дефинират целите по асимилиране на средства по оперативни стратегии на Европейски Съюз и от други донори посредством основаване на дирекция „ Международни планове и електронно опазване на здравето “, в която се концентрират и дейностите в региона на електронното опазването на здравето, защото неговото въвеждане зависи и от сполучливото осъществяване на планове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР