София. ПП Републиканци за България“ одобрява промените в сектор Сигурност“,

...
София. ПП Републиканци за България“ одобрява промените в сектор Сигурност“,
Коментари Харесай

Цветан Цветанов, ПП „Републиканци за България“: Скандалите носят дивиденти, но в дългосрочен план това не е работещо за държавата

София. Политическа партия „ Републиканци за България “ утвърждава измененията в бранш „ Сигурност “, които имат отношение към провеждането на предварителните парламентарни избори, свързани с ръководителите на Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи. Това сподели в изявление за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ Цветан Цветанов, ръководител на Политическа партия „ Републиканци за България “, лидер за 1 МИР-Благоевград и 4 МИР-Велико Търново на листата на партията под номер 21. Според Цветанов е допустимо промените в службите за сигурност и разузнаването да имат връзка с разкритията за шпионаж от страна на Русия.

„ На последните избори останахме с чувството, че системата на Министерство на вътрешните работи не си свърши работата, с цел да предотврати пазаруването и нерегламентираното влияние на гласоподавателите със начини и способи, които бяха приоритет на ръководещите. По отношение на тематики, свързани с разузнаването и службата за сигурност, законодателят доста ясно е разписал пълномощията както на изпълнителната власт, по този начин и на президентската институция. Когато се вършат кадрови промени на висши равнища в бранш „ Сигурност “, постоянно има съгласувателни процедури сред президентство и изпълнителна власт. В момента обаче знаем, че едноличното назначение от президента Радев води до усещането, че президентът взема решение какви ще бъдат измененията и рокадите, а не волята на изпълнителната власт в лицето на Министерски съвет, назначен от Народното събрание “, изясни Цветан Цветанов.

Той добави, че няма информация доколко тези организации са въздействали на изборния развой, само че в случай че има сходни доказателства, те би трябвало да бъдат упоменати.

„ Нека да напомним, че през последните няколко месеца имаше съществени опити от Русия, доста бяха случаите за шпионаж на територията на страната ни. На работна среща на НАТО преди седмици имаше чуване на ръководителите на ДАНС и разузнаването. Бяха дадени високи оценки. Силна поддръжка получи страната ни в това противопоставяне на засилващото се съветско въздействие както по шпионажа, по този начин и по дезинформационните акции, които се водят от тяхна страна “, добави Цветан Цветанов.

Цветанов дефинира подслушването като тематика, която може да предизвика политически спор и опълчване, само че с цел да отклони погледа от действителните тематики и политики, които вълнуват жителите.

„ Крайно време е да се научим да чертаем небосвод и вероятност за политически решения. Скандалите носят дивиденти в късия политически небосвод на всеки политически състезател, само че в дълготраен проект това не е работещо за страната. През последната година влязохме в политическа турбулентност, която евентуално ще продължи. Има доста политики, които чакат устойчиво държавно управление и устойчиво парламентарно болшинство. Хората желаят решения, а не политиците да ги приканват да отиват още веднъж на избори. Трябва да се откри консенсус по значимите политики, които нямат политическо опълчване. Силата на демокрацията е да чуеш и особеното мнение, само че и да обединиш силата, с цел да бъде тя потребна за страната ни “, добави Цветан Цветанов.

Сред целите на Политическа партия „ Републиканци за България “ са електронното ръководство, върховенството на закона, политики за хората и подкрепяне на дребния и междинен бизнес.

Цоня СЪБЧЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР