София. Повлияхме значително за промяна на политическия стил - няма

...
София. Повлияхме значително за промяна на политическия стил - няма
Коментари Харесай

Проф. Анастас Герджиков: Повлияхме значително за промяна на политическия стил - няма как всички, които разбраха, че обединението е правилната посока, отново да започнат с разделителните линии

София. Повлияхме доста за смяна на политическия жанр - няма по какъв начин всички, които схванаха, че обединяването е вярната посока, още веднъж да стартират с разграничителните линии. Това сподели претендентът за президент проф. Антастас Герджиков в изказване след края на втори тур на президентските избори, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Мисля, че все пак това, което направихме имаше резултат. То не остана безплодно. Като споделям това - нямам поради обстоятелството, че достигнахме до балотаж, когато доста от прогнозите споделяха, че настоящият президент, ще завоюва с 53, 55 и 57 %. Това, което в действителност имам поради, че ние повлияхме доста за смяна на политическия жанр и политическото държание. След като ни се подиграваха една седмица, че приказваме за обединяване, внезапно всички претенденти заговориха за обединяване. Действащият президент, който загатва обединяването изцяло официално, реши, че това е печелившата идея. Мисля, че обаче това ще остане. Няма по какъв начин в този момент всички, които схванаха, че обединяването е вярната посока, още веднъж да стартират с разграничителните линии. Това се видя при началото на договарянията за сформиране на държавното управление ", разяснява още проф. Анастас Герджиков.

Той обърна внимание, че всички партии, които вземат участие в тези диалози, споделят, че методът, по който работят, е логаритъмът, препоръчан от него преди месец. " Те за момента оставят настрани разграничителните линии и се пробват да приказват единствено за нещата, които ги сплотяват. В този смисъл аз считам, че всички, които гласувахте за нас, на които доста благодаря, няма да останат напразни. Аз ви убеждавам, че ще намерим метод да продължим и че вашият глас ще продължи да се чува. Благодаря още един път на всички, да се надяваме, че тези, които ни поддържат, ще намерят посланичество отсега нататък ", сподели още претендентът за президент.

Той отговори на въпрос дали намира неточност в себе си. " Това, че показах няколко неща, които в действителност ни спъваха, аз ги загатнах по най-мекия метод. Когато споделям, че цялата държавна машина работеше за едната кандидатпрезидентска двойка, аз не желая да изброявам детайлностите. Те са доста, доста от тях се знаят. Въпреки това аз не считам, че тези три неща са някакво опрощение. Основната виновност, по тази причина че ние не получихме по-добър резултат, е наша. Очевидно ние не сме достигнали до сърцата на вскеи българин. Не сме съумели да убедим българските жители, че нашата визия е добра и най-много, че може да се повярва в нея. Проблемът не е в това, че хората не харесват това, което предложихме, а аз виждах във всички градове по площадите, че хората го харесват, казусът е, че хората към този момент не имат вяра на никого. След 32 години е естествено един претендент да излезе пред хората и да обещае някакви неща и хората насреща да го гледат скептично и да считат, че това изобщо няма да се осъществя. В този смисъл виновността е наша ", сподели още той.

Проф. Герджиков отговори на въпрос какво има поради под репресии, той изясни, че под претекст, че се пречи на пазаруването и продаването на гласове, във всички български градове, са правени поредност от акции и в множеството случаи те не са имали нищо общо с това.

Проф. Анастас Герджиков акцентира, че няма да поеме по пътя на политиката.
" Когато споделям, че ще намерим метод тези гласове да продължат да звучат и да намерим метод да продължим, нямах поради политически метод. Колкото до завръщането ми в университета, естествено, че ще се върна в университета ", разяснява още проф. Анастас Герджиков.

Той съобщи, че не е конкурент с никого, а са били противници с Румен Радев в тази акция. " Аз работя с всички ", разяснява той и обърна внимание, че доста пъти е работил с хора с противоположни възгледи.

Проф. Анастас Герджиков разяснява и ниската изборна интензивност.
" Ниската изборна интензивност е основният проблем. Това, че един е спечелил или че различен не е съумял, е нищо, на фона на тези 80 % от българите, които не са показани. Това да ги упрекваме, че не желаят да се включат интензивно в политическия живот, е извънредно незаслужено ", съобщи още претендентът за президент. По думите му те не се включват в политическия живот, тъй като той е подобен, какъвто е.
Деница КИТАНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР