София. Поведението на Столичния общински съвет и най-вече на мнозинството

...
София. Поведението на Столичния общински съвет и най-вече на мнозинството
Коментари Харесай

Милка Христова, БСП-София: Приемането на нова транспортна наредба от мнозинството в Столичния общински съвет е злоупотреба с право

София. Поведението на Столичния общински съвет и най-много на болшинството на ГЕРБ в него да одобри нова транспортна разпоредба, с която анулира остарялата е корист с право. Изключително неетично е локалният орган за самоуправление да употребява опцията, която има, когато едно решение бъде оповестено за незаконосъобразно, той самичък да си го анулира. Това сподели за Агенция „ Фокус ” Милка Христова – заместник-председател на Столичния общински съвет и общински консултант от Българска социалистическа партия, по отношение на признатата нова транспортна разпоредба, имаща отношение към административното правосъдно произвеждане за цената на билета в София. Тя разяснява вчерашното съвещание на Върховния административен съд, на което са прегледани касационните тъжби на Центъра за градска подвижност и Столичния общински съвет, подадени против решението на административния съд София-град, който разгласи за незаконосъобразно решението за нарастване на цената на билета за градски превоз от 1 на 1,60 лв..
„ Междувременно, по отношение на признатата на 5 април от Столичен общински съвет напълно нова Наредба, която анулира обжалваната Наредба, беше коментирана и молба, импортирана от ЦГМ и СОС, с която се желае да бъде прекъснато производството ”, разяснява Христова и уточни, че измежду претекстовете на жалбоподателите за това са били анулация на остарялата разпоредба, изнемощял юридически интерес и липса на предмет на обжалване. „ Съдът не одобри тези причини и одобри да изслуша страните във връзка с молбата за преустановяване. След това одобри да изслуша страните по повод основателността на жалбите и одобри да се произнесе всъщност с решение до един месец. Ако одобри, че са налице основанията за преустановяване, ще приключи, в случай че не – ще се произнесе с акт, с който или ще остави в действие решението на административния съд или ще го анулира ”, разясни Христова.
„ Лично моето мнение, че молбата за искане за преустановяване на производството заради липса на предмет и юридически интерес е неоснователна ”, добави още тя.
Иван ЛАЗАРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР