София. Посредством методите и технологиите на кръговата икономика ще се

...
София. Посредством методите и технологиите на кръговата икономика ще се
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова: Правителството се фокусира върху иновациите за постигане на устойчив растеж и конкурентоспособност

София. Посредством методите и технологиите на кръговата стопанска система ще се ограничи екологичното замърсяване, ще се улесни набирането със първични материали и ще се подтикват нововъведенията и конкурентоспособността на предприятията. Това съобщи заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова при откриването на интернационална конференция на тематика „ Кръгова стопанска система и устойчиви финанси “, която се организира във Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси в София, оповестиха от държавната осведомителна работа ..
Вицепремиерът Николова означи, че кръговата стопанска система е и главен мотор за стабилно районно развиване. Тя добави, че локалните органи на властта са най-близо до жителите, като по този метод те имат по-добра визия за провокациите и опциите на локално равнище.
„ Политиката на българското държавно управление е фокусирана върху нововъведенията за реализиране на резистентен напредък и повишение на конкурентоспособността “, акцентира вицепремиерът Николова и даде образец с Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “, посредством която се финансират планове по предпочитаните оси за „ Технологично развиване и нововъведения “ и „ Енергийна ресурсна успеваемост “. Заместник министър-председателят посочи, че тези планове директно способстват за развиването на кръговата стопанска система и околната среда.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР