София. Популяризирането на системата за качество при производството на вина

...
София. Популяризирането на системата за качество при производството на вина
Коментари Харесай

Популяризира се производството на вина по Националната програма за лозаро-винарския сектор

София. Популяризирането на системата за качество при производството на виновност със Защитено географско напътствие (ЗГУ) и Защитено название за генезис (ЗНП) се планува по размер „ Информиране в страните членки “ от Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш за интервала 2019-2023 година, оповестиха от Министерство на земеделието . Дейностите, които могат да се финансират по мярката, са свързани с участия и осъществяване на осведомителни акции, мероприятия, изложби, панаири, фестивали, конференции и други събития, които да промотират качествените виновност. Мярката е ориентирана и към запознаване на потребителите с виновната консумация на вино.

Приемът на планови оферти ще е в интервала 26-28 септември в това число, като заявки ще се одобряват в Централно ръководство на Държавна фирма „ Земеделие “. Определеният бюджет е 800 000 лв., а оптималната стойност на един деклариран план може да бъде 200 000 лв.. Финансирането е до 80% от утвърдените и осъществени разноски.
Допустими претенденти по мярката са приети организации на производители на лозаро-винарски артикули и асоциации на организации на производители на лозаро-винарски артикули. Документи за присъединяване могат да подават и междупрофесионални организации по Закона за виното и спиртните питиета, професионални организации, работещи главно в лозаро-винарския бранш, както и публичноправни организации.

Договорите за даване на финансова помощ ще бъдат подписани до 31 декември 2022 година, а утвърдените за осъществяване действия и разноски, както и заплащанията по тях, следва да бъдат осъществени до 15 октомври 2023 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР