София. Полицията и пожарната предприемат засилени мерки във връзка с

...
София. Полицията и пожарната предприемат засилени мерки във връзка с
Коментари Харесай

Полицията и пожарната с мерки за великденските празници

София. Полицията и пожарната подхващат засилени ограничения по отношение на идните празници и почивни дни. На брифинг Георги Толев от Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, контрольор Росен Белишки от отдел „ Криминална полиция “- ГДНП, ст. контрольор Тихомир Неделчев от отдел „ Пътна полиция “ при Столична дирекция на вътрешните работи, Георги Кандев от отдел „ Охранителна полиция “ при ГДНП и контрольор Лъчезар Близнаков от „ Пътна полиция “ обясниха защо ще се следи и какви ще бъдат подхванатите ограничения за попречване на произшествия.
Георги Толев уточни, че са Осигурени 30 броя противопожарни екипи с противопожарни коли, 1 брой профилиран автомобил и 1 брой кола за спешна помощ на площад „ Александър Невски “ и към храм-паметник „ Александър Невски “. Толев означи, че най-честите нарушавания са свързани с липса на актуализация на документите, свързани с организация на пожарната сигурност, както и неизвършени инспекции на пожарогасителите. Той увери, че инспекциите не престават.
По думите му стана ясно, че е осъществен и инструктаж на представителите на храмовете за съблюдаване на противопожарните ограничения. Акцентът в инструктажа е бил ориентиран най-много към изискванията за незабавна евакуация и свещите.
„ По това време на годината, на Възкресение Христово, се събират доста хора. Обърнали сме внимание за спазването на ограниченията при паленето на свещите и тяхното изгаряне. Поставянето им върху негорими основи. В непосредственост да има съдове с вода по този начин, че когато свещите изгорят, да могат да бъдат изгасени “, добави Георги Толев.
На брифинга стана ясно, че ще има засилен надзор и от отдел „ Пътна полиция “

Ст. контрольор Тихомир Неделчев уточни, че на главните булеварди и на изходните пътни артерии ще бъдат ситуирани екипи на „ Пътна полиция “, които ще управляват за съблюдаване на разпоредбите за придвижване.
Той разясни и защо тъкмо ще наблюдават от „ Пътна полиция “.
„ При нужда контролират придвижването за гладко напредване на потока от коли. Засиленият надзор от страна на „ Пътна полиция “ ще бъде ориентиран към съблюдаване на скоростните режими, определяне на водачи, които ръководят моторни транспортни средства след приложимост на алкохол, наркотични субстанции и техните аналози, нападателно придвижване от тяхна страна “, сподели той.
Стана ясно, че зоната към катедралата „ Свети Александър Невски “ ще бъде отцепена за коли.

Гл. контрольор Лъчезар Близнаков акцентира, че на 29 и 30 април и на 4 и 9 май всички налични механически средства за надзор на скоростните режими ще бъдат на пътя. Той поучава водачите да се преценяват с въведените ограничавания за скоростта

Инспектор Росен Белишки акцентира, че по време на празниците чиновници на „ Криминална полиция “ ще продължат да извършват служебните си отговорности:
„ За нас в „ Криминална полиция “ е едно съществено предизвикателство да опазим собствеността на жителите и ще поставим доста старания за това. Във всички Областни дирекции ще бъдат приложени съответни ограничения за недопускане на закононарушения. Тези ограничения са съобразени с съответните райони и с изработен разбор на настоящата оперативна конюнктура и на минали закононарушения “.
Той разяснява и физическата и осведомителната сигурност и даде някой съществени рекомендации за по какъв начин хората да се предпазят от това да станат жертви на домови обири. Препоръките му бяха свързани със стабилността на входните порти, контрола на достъп на входовете на жилищните здания и обезопасената дограма.
„ Относно осведомителната сигурност има няколко основни значими въпроси, от които се интересуват нарушителите – какви вероятно полезности съхраняваме вътре, по кое време притежателите ги няма и по какъв метод се пази жилището “, съобщи контрольор Белишки.

Инспектор Георги Кандев уточни, че ще бъде засилено полицейското наличие и към автогари, жп гари, влаковите сформира и другите публични места, на които се чака висока посещаемост.
„ По линия на охранителна полиция с предписание на основния секретар на Министерство на вътрешните работи е разпоредено засилено полицейско наличие, униформено полицейско наличие към храмове, църкви, манастири по отношение на идните светли празници. Колегите по страната ще съблюдават за съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения, ще спомагат на сътрудниците от другите служби за недопускане и откриване на закононарушения, където бъдат осъществявани такива “, сподели още той. Инспектор Кандев уточни, че ще се следи за съблюдаване на противоепидемичните ограничения и запазване на публичния ред-хулигански прояви, пияни или дрогирани лица, а също по този начин и за обири.

Габриела ГАНЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР