София. Пожелавам ви да развеете гордо българския трибагреник в Страната

...
София. Пожелавам ви да развеете гордо българския трибагреник в Страната
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев към българските олимпийци: Борете се достойно, вложете всичко от себе си и знайте, че през цялото време ще имате подкрепата на българския народ

София. Пожелавам ви да развеете гордо българския трикольор в Страната на изгряващото слънце. Борете се почтено, вложете всичко от себе си и знайте, че ние от самото начало ще бъдем с вас. Това съобщи президентът Румен Радев пред българската олимпийска делегация на гала по връчването на националния байрак в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2. На церемонията участваха министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов, ръководителят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и спортистите и треньорите от българската олимпийска делегация. Това оповестиха от прессекретариата на президента .

Президентът регистрира компликациите, през които са минали спортистите, с цел да се приготвят за Олимпиадата през последните 18 месеца, в които те са посочили състезателен дух и воля за победа. „ Вие се превърнахте в образец за подражателство освен за всички останали спортисти, само че и за цялото ни общество “, уточни президентът. Той изрази убеденост, че българските спортисти ще дадат всичко от себе си, с цел да отстояват олимпийската популярност, която има България.

Олимпийските игри са пространство на духа, където посредством спорт се построяват мостове на другарство, съдействие и културен продан, сподели президентът и добави, че родните спортисти ще имат опция да показват страната ни по допустимо най-достойния метод на най-големия състезателен конгрес.

Все повече български деца остават пред дребния екран, предпочитайки да гледат спорт, вместо да го практикуват, уточни още президентът и изрази вяра, че с присъединяване си в Олимпийските игри българските спортисти ще дадат тласък на повече младежи да спортуват.

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова пожела на спортистите, спечелили квоти за Олимпиадата в Япония, да потвърдят себе си и да чуят българския химн на почетната стълбичка. Тя напомни, че за последно България завоюва олимпийско злато през 2008 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР