София. Подкрепа ще търсим първо от парламентарните групи и партиите,

...
София. Подкрепа ще търсим първо от парламентарните групи и партиите,
Коментари Харесай

Даниел Митов, ГЕРБ-СДС: Ще поканим официално за консултации Демократична България

София. Подкрепа ще търсим първо от парламентарните групи и партиите, които стоят идеологически най-близо до нас. Това е " Демократична България ". Това сподели пред публицисти претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС Даниел Митов, откакто получи мандат за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " . „ Ще ги поканим публично за съвещания. Оттам насетне зависи от тях дали ще се отзоват. Аз се надявам, че в българския политически живот и в българския парламент може да се възвърне естественото държавническо говорене и сериозният метод към нещата. Кампанията отмина, сега сме в интервал, в който би трябвало да се работи, страната има потребност от постоянен кабинет и то бързо ", сподели още Митов.

Митов уточни, че ще поканят на съвещания и " ИТН ". " Ние ще поканим и групата на " ИТН ". Ще се опитаме съществено да обмислим разновидности за това какъв кабинет може да се сформира ", съобщи той.
По думите му няма да търсят поддръжка от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Той акцентира, че не са водили неофициални диалози с никого.

" Днес обявихме персоналния състав на проектокабинета. Видяхте, че това амалгама сред последователност и опит, от една страна, от друга - обновяване. Хора с ясни биографии, с добра професионална подготовка, които са подготвени от първия ден от стъпването в служба, в случай че бъде формиран и бъде признат този състав на кабинета, да влязат в функциите си по този начин, че да можем да се оправим както с пандемичната рецесия, по този начин и да предложим ограничения за икономическо възобновяване ", добави Даниел Митов.

Габриела ГАНЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР