София. Планът за възстановяване и устойчивост можеше да бъде по-амбициозен,

...
София. Планът за възстановяване и устойчивост можеше да бъде по-амбициозен,
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев, БСП: С Плана за възстановяване България да тръгне по нов път на икономическо развитие

София. „ Планът за възобновяване и резистентност можеше да бъде по-амбициозен, само че в последна сметка той е едно завещание. Хубавото е, че документът би трябвало до 15 март да бъде утвърден и ние би трябвало незабавно да стартираме с ограниченията по усвояването на тези средства, с цел да не се получи нулева година. Те са извънредно значими за цялостното преструктуриране на българската стопанска система. “ Това съобщи заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев по време на чуването на вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев в Народното събрание, оповестиха от Българска социалистическа партия .

Стойнев прояви схващане, че държавното управление е наследило един проект, който е бил общ брой от най-различни планове и напълно не е отговарял на европейските критерии.

„ Научихме се да усвояваме европейските средства, само че сякаш не се научихме да усвояваме европейските хрумвания. С този проект Европа цели да стане фактор в един нов стопански модел и ние трябваше да се възползваме от това, само че, за жалост, заради това завещание, ние оставаме потребители на европейското произвеждане “, съобщи той.

Социалистът уточни, че Европейският съюз приказва за влакове и рейсове, които да се движат на водород, и България е трябвало да отдели повече средства точно за такова произвеждане.

„ България би трябвало да стартира да има преимущество по отношение на своите европейски сътрудници, тъй като прекомерно доста сме изостанали. Ключово за страната ни е да тръгнем по един нов път на икономическо развиване, тъй че България да се подреди измежду богатите и новаторските страни и да дадем път на младежите да се развиват тук “, изрази в мнението си Стойнев.

По-рано в чуването по отношение на българския План за възобновяване и резистентност Драгомир Стойнев зададе въпрос на Асен Василев по отношение на съотношението на грантови схеми и финансови принадлежности в него.

„ От левицата споделяме, че бизнесът има потребност от повече грантови схеми, а от „ Продъжаваме смяната “ казвате, че финансовите принадлежности са по-важни. Същевременно страната се отхвърля да взема заем, както направиха доста европейски страни, а казвате на бизнеса, който желае грантови схеми, че за него е по-добре финансови принадлежности - тип заем. Важно е да знаем какъв е окончателният вид “, разяснява националният представител от Българска социалистическа партия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР