София. Пътуващата фотоизложба на БАН Българският принос в културно-историческото многообразие

...
София. Пътуващата фотоизложба на БАН Българският принос в културно-историческото многообразие
Коментари Харесай

Фотоизложба „Българският принос в културно-историческото многообразие на обединена Европа“ беше открита в Телекомуникационния център на Медицински университет - Плевен

София. Пътуващата фотоизложба на Българска академия на науките „ Българският принос в културно-историческото разнообразие на обединена Европа “ бе открита в Телекомуникационния център на Медицински университет - Плевен. Това оповестиха от пресцентъра на висшето образователно заведение .

Пътуващата експозиция на Българска академия на науките, която е част от самодейност Европейска седмица в България, бе публично открита от доцент Теодора Вълова, началник на Регионалния научен център – Плевен, чл.-кор. проф. Григор Горчев, Почетен Ректор и шеф на Научноизследователския институт и проф. доктор Добромир Димитров, зам.-декан на Факултет „ Фармация “ в наличието на преподаватели и студенти на висшето учебно заведение, както и на възпитаници от града. За младежите, български, задгранични студенти и възпитаници от Гимназията по туризъм в Плевен, доцент Вълова бе подготвила занимателна викторина с въпроси за Европа и Европейския съюз.

Доц. Теодора Вълова се обърна към аудиторията с думите: „ За мен е чест и професионална горделивост да ви поздравявам в Телекомуникационния Ендоскопски Център към Медицински университет - Плевен, в който през днешния ден откриваме една знаменателна галерия от художествено-документалното завещание на Българска академия на науките, под наслов Българският принос в културно-историческото разнообразие на Обединена Европа. Това в действителност звучи доста задължаващо, тъй като изложбата се провежда по самодейност на Регионалния научен център към Българска академия на науките – Плевен, взаимно с Медицински университет – Плевен, които са домакини на събитието, и със съдействието на Научния списък на Българската академия на науките. Предизвикателството беше и за трите страни. Но коства ми се, че резултатът е в действителност величествен. Бих употребила самоуверено думата - уникалност. Защото културата стои в корените на богатото завещание и история на Европа и играе неповторима роля в подобряването на връзките сред другите нации на остарелия континент.

Чл.-кор. проф. Григор Горчев приветства младежите с обръщението: „ Изключително съм задоволен от обстоятелството, че откриваме експозицията на Българска академия на науките с присъединяване на студенти и младежи, тъй като те са бъдещето, както на науката, по този начин и на медицината. Никой не е в положение да спре човешкия напредък и развиването на новите технологии. Чрез сходни изложения ние съхраняваме духовността, изключително в тези бурни времена, а духовността и науката са мотори на човешкото развиване. Това неслучайно става точно тук, в емблемата на висшето учебно заведение – Телекомуникационния център, който от 2008 година насам ни откроява на картата на Европа и у нас. Чрез своята активност и нашите възпитаници и почитатели ние потвърждаваме, че просвета се прави и отвън столицата и че МУ-Плевен е средище на научното и новаторско мислене. “
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР