София. Първата група от българската делегация замина снощи за бразилския

...
София. Първата група от българската делегация замина снощи за бразилския
Коментари Харесай

Българските спортисти тръгват за медалите на Олимпиадата в Бразилия за глухи

София. Първата група от българската делегация отпътува нощес за бразилския град Кашияс до Сул където на 1 май се открива лятната Олимпиадата (Дефлимпикс) за спортисти с повреден слух. 22 състезатели в 6 типа спорт ще показват България на Игрите, които са най-престижния състезателен конгрес за глухи и се организират един път на всеки четири години по разпоредбите на Олимпийските игри.

Българската делегация с изключение на спортистите включва и треньори, лекари, физиотерапевти и преводачи на интернационален жестов език. Начело на групата е ръководителя на родната федерация Николай Бозев. Участие в Бразилия ще вземат Надка Начова и Елена Узунова в леката атлетика (седмобой и мятане на копие), Радостина Йотова и Николай Христов в карате, Силвия Бозева, Людмил Гетов и Алекс Йорданов – бадминтон, джудистите Благой Поповчев, Христо Станойчев и Владимир Марински. Волейболният тим при мъжете е формиран от 10 играчи, а в битката с шансове за отличие от Игрите са Панайот Димитров и Пламен Дончев.

„ Ще пътуваме за Бразилия на три групи, като в първата отпътуват спортистите, чийто дисциплини са при започване на Олимпиадата. Огромна ще бъде конкуренцията във всички спортове, само че съм сигурен, че нашите състезатели са доста добре готови и подготвени да завоюват оценки. Проведохме планиратата подготвителна подготовка преди Игрите и нека да имаме и малко шанс на бразилска земя в шестте спорта с българско присъединяване.

Благодаря на министерството на младежта и спорта за обезпечените средства към предстоящето ни присъединяване в Дефлимпикс 2022 и на всички треньори и деятели, които бяха покрай състезателите от самото начало в последните месеци. Ще представим почтено нашата страна на Олимпиадата за спортисти с повреден слух и съм уверен, че всеки един от тях ще даде максимума от своите благоприятни условия и капацитет за крайния триумф “, показа преди заминаването шефът на Българската спортна федерация за глухи Николай Бозев.

Самата Олимпиада в бразилския град Кашияс до Сул ще бъде открита с тържествена гала на 1 май и закрита две седмици по-късно. Очаква се над 3 000 спортисти от 116 страни да вземат присъединяване в Игрите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР