София. Партиите на промяната изказаха своите доводи за това защо

...
София. Партиите на промяната изказаха своите доводи за това защо
Коментари Харесай

Иван Ченчев, БСП: Партиите на протеста имаха възможност да разградят модела на управление, но умишлено не го направиха

София. „ Партиите на смяната изрекоха своите доводи за това за какво не ни поддържаха в съкращаването на периода на актуализацията на бюджета. За нас беше значимо да уточним по актуализацията на бюджета кои са значимите сега цели за България, а такива несъмнено има. Неслучайно направихме срещи с браншови организации, със синдикати на Министерство на вътрешните работи и всички те се оповестиха за актуализацията. Поради тази причина ние напълно рационално предложихме да се съкратят периодите, това е правено в предходни парламенти, само че по този начин или другояче не бяхме чути. “ Това съобщи ръководителят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и народен представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев в ефира на Бг он еър, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .

Във връзка с отхвърли на “Демократична България “ да участва на диалозите с Българска социалистическа партия социалистът изясни, че отговорността е тяхна пред гласоподавателите им. Той добави, че и в 45-ия, и в 46-ия парламент е пропиляно скъпо време по незабавни и неотложни въпроси, и тази отговорност също би трябвало да се носи от партиите. „ Българските жители желаеха да имат непоклатимост, желаеха да им се вземат решение проблемите, изправени сме пред рецесии и решението за нови избори никога не е държавническо “, сподели още Ченчев.

В предаването “Денят он еър “ той дефинира днешната среща на левицата с “Има подобен народ “ като предизвестена: „ Нямаме и не сме имали в никакъв случай желанието да вършим взаимни отстъпки във връзка с значимите цели за страната. Искахме и ги поставихме на масата, разписали сме ги и те даже се бяха съгласили, а през днешния ден внезапно отново се оказахме партия на статуквото “, съобщи той.

Нападките за “прегръдка “ сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ Иван Ченчев дефинира като анекдот: „ Това по какъв начин Има Такъв Народ са разбрали днешния спор е едно, само че ние като партия не се бъркаме в нито една друга партия или институция, поредно се опитваме да решаваме проблеми, с цел да има разговор “, безапелационен бе той като добави, че едно да отидеш посетител в някое предаване, а напълно друго да отидеш в кабинет и да решаваш политически бъднини на България, да правиш сделки на мрачно. „ Всички те си признаха под една или друга форма, че са ходили и това, че са ходили приказва какъв брой права е била Българска социалистическа партия като партия през годините, че постоянно нещо се случва на мрачно и поради това държахме всичко да се случва на ярко и пред камерите “, сподели още той.

„ На 27-и август беше първото четене на актуализацията на бюджета, минали са 5 дни. Къде бяха тези партии през днешния ден, които ни уверяваха, че имат подготвени оферти, които са със съответните оценки за влияние, калкулации на финанси и прочие? “, попита социалистът. Той изрази и терзание, че щом не може да се вземе консенсус по актуализация на бюджета сега, по какъв начин в 47-ия парламент ще се одобри повсеместен бюджет за страната, и то при тези популистични дейности от страна на другите партии. „ Когато ние през днешния ден предложихме да се срещнем и да приказваме по актуализацията на бюджета, с цел да избегнем точно популистичните дейности, това не се случи. Това значи, че съзнателно така наречен “партии на митинга “ не желаят да има смяна на модела. Моделът си остава, имаха опция да го разградят, и не го направиха, дори се чудят по какъв начин да избегнат от политическата отговрност “, добави Ченчев.

Иван Ченчев изясни, че левицата ще върне мандата в рационален период, както съобщи и водачът на партията Корнелия Нинова, само че окончателното решение ще бъде взето на идния Национален съвет.
Личното мнение на социалистът е, че би трябвало да има избори 2 в 1, защото в противоположен случай има заплаха хората да не излязат да гласоподават в следващи недели.
„ Надявам се, че нашият електорат, се е убедил в правотата на Българска социалистическа партия в последните 5 години. Няма тематика, по която да сме говорили и най-после да не сме се оказали прави. 5 години водихме битка в Народното събрание, излизахме от него. Ние продължаваме в нашата поредност, и не се тормозим от нищо. Българска социалистическа партия би трябвало да продължи това, което е заложила като линия, като ограничения, които е заложела вътре в партията, и които сега излизат като извънредно нужни “, разяснява той като добави, че актуализацията на бюджета би трябвало да се занимае час по-скоро с въпроса за пенсиите.

Социалистът изясни и метода, с който левицата е желала да договаря за сформиране на кабинет с третия мандат: „ Ние не отидохме както го направиха “Има подобен народ “ с име на министър председател и подготвен кабинет, бяхме подготвени да изслушаме предложенията на тези, с които преговаряме. Ние не извивахме ръце, бяхме подготвени на рационалния разговор и го направихме “, напомни Иван Ченчев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР