София. Парламентът свърши добра работа - щастлива съм, че не

...
София. Парламентът свърши добра работа - щастлива съм, че не
Коментари Харесай

Председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева: Парламентът свърши добра работа - щаслива съм, че не допуснахме да се нарушат Конституцията и Правилника

София. Парламентът свърши добра работа - щастлива съм, че не допуснахме да се нарушат Конституцията и Правилника. Това сподели ръководителят на 46-ото Народно заседание Ива Митева по време на брифинг в Народното събрание, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

Тя разяснява като цяло работата на Народното събрание. " Приехме актуализацията на бюджета. Това, което направи Народното събрание е, че тук ние дадохме в допълнение 16.5 млн. за просвета, което изобщо не е малко на фона на това, че даже министърът беше не запомнил да си планува актуализацията във импортирания бюджет. Дадохме в допълнение 70 млн. за земеделие, 70 млн. за туризъм, 60 млн. за мигрантския напън ", сподели тя. По думите й Народното събрание е планувал в бюджета и пари за общините.

" Парламентът свърши добра работа. Бяхме подложени на критика във връзка с това, че сме забавили основаването на комисиите. Радвам се, че днешното съвещание се организира на тази дата. Мисля, че е знаково. Ако се беше провело през вчерашния ден или в понеделник, тогава щяхме да разгледаме единствено точката, обвързвана със закриването на Бюрото. Днес успяхме да приемем на първо гласоподаване Закона за правосъдната власт, което е знак, че имаме воля да стартираме правосъдната промяна. Надявам се идващият парламент да се обединим, да бъдем повече единни, да бъдем повече смирени и да можем да стартираме в действителност правосъдната промяна. Всички знаем и вие и ние, че там са ни нужни доста гласове ", сподели още Ива Митева.

" Приехме съвсем всички ратификации, които трябваше да приемем, приехме в това число Доклада на Временната комисия за полицейското принуждение. Успя да се внесе във вчерашния ден и Докладът на Комисията по проверка. Тези два дни бяха потребни и свършихме добра работа ", съобщи още ръководителят на 46-ия парламент.

Тя се обърна и към публицистите и операторите в Народното събрание. " Да ви благодаря, да благодаря за честността и правилното отразяване. Надявам се да се забележим още веднъж и се надявам вратите на Народното събрание да бъдат отворени постоянно за вас, както бяха в този парламент ", сподели още Ива Митева.

Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР