София. Парламентът ще гласува годишните доклади за дейността на Комисията

...
София. Парламентът ще гласува годишните доклади за дейността на Комисията
Коментари Харесай

Парламентът ще гласува годишните доклади за дейността на КЕВР и КЗК за 2017 г.

София. Парламентът ще гласоподава годишните отчети за активността на Комисията за енергийно и водно контролиране и Комисията за защита на конкуренцията за 2017 година. Това се показва в програмата за работа на Народното събрание . Според отчета Комисия за защита на конкуренцията е наложила санкции и имуществени наказания в размер на над 12,5 млн. лв.. В отчета си от КЕРВ акцентират, че през предходната година не са позволени внезапни ценови промени. За последните 3 години цените на електрическата енергия за контролирания пазар са увеличени с 2.5%.
До гласуването на отчетите се стигна след следващия спор сред ръководещи и съпротива в пленарна зала през вчерашния ден. Гласуването беше анулирано за идващия ден с претекст, че управленията на институциите на са били поканени. Българска социалистическа партия реагираха остро и настояха Народното събрание да се въздържа към в началото гласувания дневен ред.
Председателят на Камарата на депутатите на Чешката република Радек Вондрачек ще бъде на публично посещаване в България по покана на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Двамата ще се срещнат в Народното събрание, а по-късно ще участват на публична гала пред паметника на „ Незнайния боец “, където ще бъде поднесен венец.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР