София. Парламентът потвърди указа на президента за обявяване на военно

...
София. Парламентът потвърди указа на президента за обявяване на военно
Коментари Харесай

Антон Киссе: Имаме струпване на хора по бензиностанциите и банкоматите в Киев, но паника няма – парламентът продължава работа

София. Парламентът удостовери указа на президента за оповестяване на военно състояние в Украйна. И този факт демонстрира, че обстановката е напрегната. Това сподели в дневния блок „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ от Киев Антон Киссе, народен представител от Върховната рада и ръководител на Българското посланичество в Украйна по отношение на напрежението там. Той посочи, че през нощта е имало гърмежи в три-четири района в Украйна. „ Хората са разтревожени, само че няма суматоха. Имаме скупчване на бензиностанциите, на банкоматите и абсолютно това основава напрежение в района. Просто всеки децата, с дамите, търсят опция по-надеждно да се укрият да нямат проблеми “, описа Киссе. В Народното събрание 10 часа продължаваме да работим, означи той.
Антон Киссе добави, че с парламентарно решение са заделени в допълнение пари за подсилване на защитата на страната и въоръжените сили.
„ По отношение на нашите сънародници им разяснявах, че в този момент е военно състояние, мъжете от 18 до 60 години нямат опция да напущат, тъй като би трябвало да се намират в страната, а що се касае до децата и дамите – имат опция да одобряват други решения. Това е първото, което желая да отбележа. Вторият миг – не знам, нямам самостоятелна информация, само че Асоциацията на българите в Украйна имат сътрудници, които непрекъснато дават съвещания, поддържат връзка с България по разнообразни въпроси, с нашите българи, които са жители на България, живеят там. Ние споделяме с тях. Що се касае до държавните институции – не знам, не съм чул министърът на външните работи на Българи какво е декларирал, от посолството нямам информация, от консулството няма. Никъде няма от тях информация. Може да имат на уеб страницата, в този момент ще видя има ли някаква информация, само че от тях нищо не се чува тук “, изясни той.
„ Ние сме спокойни и се надяваме на спокойно позволение. Но проблеми има “, приключи той.
Ева БРАНИМИРОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР