София. Отстрелян дивеч без разрешително за лов и транспортиране на

...
София. Отстрелян дивеч без разрешително за лов и транспортиране на
Коментари Харесай

Отстрелян дивеч без разрешително и транспортиране на незаконно добити дърва са констатирали служители от Регионална дирекция по горите – София

София. Отстрелян дивеч без позволение за лов и превозване на нелегално добити дърва за огрев са установили чиновници от Регионална дирекция по горите – София. Това оповестиха от пресцентъра на Изпълнителна организация по горите . Вчера към 21.00 ч. в землището на гр. Долна баня, околност Курт дере те са направили инспекция на лек автомобил, в който са пътували две лица. В транспортното средство е открито ловно оръжие (карабина), с прикачени към него оптически прицел и супресор без сериен номер, и гилза. В непосредствена непосредственост до автомобила е открита простреляна четиримесечна лисица.

Лицата не са показали позволение за лов, членски карти, ловни билети, както и документи за идентичност. За случая е подаден сигнал на тел. 112. Съдействие на чиновниците от Регионалната дирекция е оказано от екип на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Костенец.

Проверяващите са открили в същия автомобил и съществуване на 0,5 прочие куб. м немаркирани дърва за огрев от дървесен тип бук. Не е показан и документ, доказващ законният им генезис.

За установените нарушавания от чиновниците на РДГ - София са формирани три акта за нарушавания на Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча.

Автомобилът, дървесината и ловното оръжие дружно с прикачените към него оптически прицел и супресор са арестувани.

От страна на органите на Министерство на вътрешните работи са осъществени следствени дейности на място.
Образувано е досъдебно произвеждане.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР