София. От Съюза на тракийските дружества ще уважим Деня на

...
София. От Съюза на тракийските дружества ще уважим Деня на
Коментари Харесай

Красимир Премянов: От Съюза на тракийските дружества ще уважим Деня на Тракия

София. От Съюза на тракийските сдружения ще уважим Деня на Тракия. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ ръководителят на Съюза на тракийските сдружения Красимир Премянов във връзка Деня на Тракия. По думите му за огромно страдание огромните планове на съюза да спазят традицията и в подобаващото наличие на участници и сътрудници, институции и властта, няма да могат да се осъществят.

„ Ще нарушим и една друга традиция, а точно заупокойната молитва в храма, защото не могат да се събират хора на закрити пространства. Ще уважим празника с полагане на венци и цветя на паметника на Антим Първи, на Паметника на Одринци. Знаете на процедура, че празникът е обвързван с успеха на Българската войска и освобождението на огромния град в Тракия – Одрин. За това на този монумент означаваме Денят на Тракия обичайно “, сподели още Премянов.

По думите му по-късно при регламентиран достъп в Тракийския дом, ще има валидиране на особено направена пощенска картичка, отдадена на 125-ата годишнина на проведеното тракийско придвижване.
„ След това ще поставим цветя на нашия патрон Капитан Петко челник в Борисовата градина. Естествено нашият вестник, уеб страница, ще отразят самото събитие, неговия смисъл и наличие и методът, по който го означаваме. По този метод сме подсказали на нашите членове в България да уважат празника с поклонение пред съответните монументи с полагане на венци и цветя “, сподели още Красимир Премянов.

Деница КИТАНОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в раздел „ Мнение “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР