София. От днес светът се намира в нова сурова реалност.

...
София. От днес светът се намира в нова сурова реалност.
Коментари Харесай

КНСБ осъжда всички действия, които вече доведоха до цивилни жертви, прогониха хиляди от домовете им, породиха ужас и страх сред милиони европейци

София. От през днешния ден светът се намира в нова сурова действителност. Устоите на мира в Европа са подкопани, откакто Русия стартира военна интервенция на територията на цяла Украйна. КНСБ осъжда всички дейности, които към този момент доведоха до цивилни жертви, прогониха хиляди от домовете им, породиха смут и боязън измежду милиони европейци. Това се споделя в позиция на КНСБ изпратена до Агенция " Фокус " .

Повече от всеки път сега е належащо да се вземат незабавни ограничения, които биха предотвратили следващи рецесии и в стопански, и в филантропичен проект.

Според КНСБ е належащо:

•Да се подхващат сложни ограничения за гарантиране на енергийните доставки за страната, като се приготвят спешни проекти за работа на енергийните сдружения у нас. Следва да се обезпечи приоритет за доставки за популацията, здравната и обществените системи и сериозните производства, като се отчетат рисковете за доставки на природен газ.

•Да се обезпечи производството на електрическа сила от локални енергоизточници. Това е основно решение за България в изискванията на рецесия, защото страната ни следва да се приготви да размени потреблението на природен газ при положение на спиране или ограничение на доставките. Следва да се употребяват всички благоприятни условия за увеличение на запасите от енергийни запаси в уреди на наша територия.

•Правителството да предложи Европейска комисия краткотрайно да понижи или замрази цените на въглеродните излъчвания. Това ще даде късмет на потреблението на електрическата енергия от изкопаеми източници. Местните запаси в страните членки могат да обезпечат отбрана на общия енергиен пазар в очертаващата се с неразбираем небосвод несигурна конюнктура.

•Преоценка на Европейския енергиен пазар в светлината на острите районни спорове. Наличието на механизми, които подкопават освен икономическата конкурентоспособност в Европейски Съюз, само че и способността за произвеждане и доставка на основни артикули, следва да бъде лимитирано. Колективните дейности на Европейски Съюз следва да включват ограничения за премахане на рестриктивните мерки за доставки по двустранни контракти за доставки на предпочитани консуматори, както и заплащането за излъчвания на въглероден двуокис. Влиянието на цените на природния газ върху пазарните цени на електрическата сила би трябвало да бъде лимитирано, с цел да не води в допълнение до опасност за сериозно значими доставки.

•Спешно правене на проект за трайно връщане в България на българската диаспора в Украйна. От една страна, нашите сънародници там сега се нуждаят от поддръжка и сигурност. От друга, страната ни е в сериозна демографска рецесия и би трябвало да се стреми да притегли всеки, който има българско съзнание. В този сложен миг можем взаимно да си подадем ръка. Подобно деяние ще е в синхрон и с Националното тристранно съглашение сред национално представителните организации на служащите, работодателите и държавното управление. С него през юни 2020 година бе утвърдено да се създаде национална стратегия за заселване в България на жители от трети страни с български генезис. В направения от КНСБ меморандум за социално-икономическото развиване на България през идващите 4 година също се упорства за приемане на Национална тактика по миграция, както и създаване на Национална стратегия за привличане в България на хора с български генезис, жители на трети страни.

КНСБ приканва за отговорност, разсъдък и търсене на път за мирни договаряния. Най-важни са животът и сигурността на хората.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР