София. От 11.00 часа министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще

...
София. От 11.00 часа министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще
Коментари Харесай

Министър Кирил Ананиев ще открие реновираната Послеродова клиника на „Майчин дом”

София. От 11.00 часа министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев ще открие напълно реновираната Послеродова клиника на " Майчин дом " (етаж 7). Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването .
Общият размер на инвестицията е близо 600 хиляди лева, от които за ремонт на клиниката – 394 000 лева, финансови средства, отпуснати от Министерството на здравеопазването. Други 200 хиляди лева Министерство на здравеопазването е дало на профилираната болница за съоръжение на структурата.
“Майчин дом ” е най-голямата акушеро-гинекологична болница, с максимален брой новородени бебета на година. 3910 са проплакалите през 2017 година деца.
Наскоро към лечебното заведение беше открита единствена по рода си в България съвременна лаборатория с съоръжение, което дава отговор на най-високите международни стандарти за проучване на разнообразни болести, измежду които и “човешки папиломен вирус ”, извършител на рак на шийката на матката. Ранната и прецизна диагностика на HPV е най-хубавата предварителна защита за този вид онкологично заболяване.
Болницата работи и с съвременна инсталация за така наречен безкръвни или лапараскопски интервенции.
Фокус през тази година ще бъде построяването на център за интервенции и лекуване на рак на гърдата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР