*** София. От 10.00 часа в Национален пресклуб на БТА ще

...
***
София. От 10.00 часа в Национален пресклуб на БТА ще
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната , 6 юни 2022

***
София.
От 10.00 часа в Национален пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на БИЗНЕС ЛЕЙДИ КЛУБ, “ПРЕДПРИЕМАЧИ БГ ” ООД, “СЪВЕТ ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО И СТАРТЪП ” КЪМ БТПП И МЕНТОРИТЕ.BG

***
София.
От 15.00 часа в Национален пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция за Информационни действия по плана SaveGREEN и показване на пилотната зона по плана Рила - Верила- Краище

***
София.
От 15.00 часа в Министерство на районното развиване и благоустройството, зала „ Пресцентър А “ по покана на вицепремиера и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан ще се организира среща с представители на транспортния отрасъл. На нея ще бъдат разисквани измененията в работата на тол системата, които до момента бяха дискутирани в работната група.
На срещата са поканени да участват всички браншови организации и представители на дребните и междинни превозвачите в Република България.

***
София.
От 17.00 часа в Изложбена зала „ Архиви “, ул. „ Московска “ № 5, ще бъде открита изложбата „ Дните на Мустафа Кемал Ататюрк в София (27 октомври 1913 година – 02 февруари 1915 г.) “.
Експозицията ще бъде открита от Илиана Йотова, вицепрезидент на Република България, Н.Пр. госпожа Айлин Секизкьок, дипломат на Република Турция в България, проф. доктор Угур Юнал, шеф на Дирекцията на Държавния Архив към Президентството на Република Турция, и доцент доктор Михаил Груев, ръководител на Държавна организация „ Архиви “.

***
София.
От 18.00 ч. в НБ „ Св.св. Кирил и Методий “, централно предверие ще бъде открита изложбата „ Несебър в картографски архиви и сбирки (II – XXI в.) “, проведена от Националната библиотека „ Св.св. Кирил и Методий “ (НБКМ), Община Несебър и Международния търговски и културен център – ГЕОПАН.

***
София.
От 18.30 часа в Огледалната зала на Ректората, Софийски университет „ Свети Климент Охридски “, създателят на Институтът за проучване на близкото минало – уважаваният български академик, културолог, семиотик и откривател проф. Ивайло Знеполски – отпразнува своя 80-годишен празник през 2021 година, а в негова чест на пазара излезе и най-новата книга от знаковата поредност „ Минало несвършено “ – научният алманах „ Преподреждането на обществото. Страници от обществената история на комунизма в България “.

***
София.
От 20.00 ч в резиденцията на Посолство на Република Турция (бул. „ Цар Освободител “ 19) ще се организира публично разкриване на актуализирания „ Кабинет на Ататюрк “ ведно с непрекъсната експозиция.

***
Варна.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в гр. Варна, ул. „ Плиска “ 13 ще бъде открит конгрес „ БГ ТУРИЗЪМ – ЛЯТО 2022 “ в гр. Варна. Това е първото издание от самодейността на Българска телеграфна агенция за конгреси, които ще се организират два пъти всяка година при започване на летния и зимния туристически сезон за разискване на посланията при представянето на туризма в България през идния сезон с представители на държавни и общински институции, туристическия бизнес, неправителствени организации, учени и специалисти.

***
Видин.
От 13.00 часа, в заседателната зала на Общински съвет - Видин ще се организира откриваща конференция във връзка стартирането на фактическото осъществяване на план №BG16RFOP001-1.010-0005-C01 „ Изграждане на обществени жилища в град Видин “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “, по който Община Видин е бенефициент.
От 14.00 часа (на адрес: гр. Видин, ж.к. Христо Ботев, ул. „ Димитър Цухлев “ № 44) ще се организира церемонията „ Първа копка “, с което ще бъде сложено алегорично начало на строително-монтажните работи по плана

***
Сопот.
От 10.00 часа в постройката на общината кметът на община Сопот ще даде конференция. Поводът за събитието е решението на " Държавната консолидационна компания " и министъра на стопанската система за измененията в управлението на ВМЗ Сопот. " Професионализмът " в други области и " честността " не са единствените критерии, на които би трябвало да отговоря управлението на военно-промишления комплекс, който е структуро-определящ за стопанската система и сигурността на страната.

***
Сопот.
От 17.30 часа в къща музей „ Иван Вазов “ ще бъде маркирана 87-та годишнина от откриването на къщата музей на Иван Вазов.

***
Стара Загора.
18.30 ч., Културен център „ Стара Загора “ ще се състои концерт на Веселин Маринов „ 40 години на сцена “

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР