София. От 1 до 7 август се провежда Световна седмица

...
София. От 1 до 7 август се провежда Световна седмица
Коментари Харесай

От 1 до 7 август се провежда Световна седмица на кърменето

София. От 1 до 7 август се организира Световна седмица на кърменето. Тази година у нас се навършват 16 години от отбелязването на годишната Световна седмица на кърменето, която ще премине под мотото „ Да се застъпим за кърменето – образование и поддръжка “. Алиансът е формиран от лица и организации, които работят за отбрана, поддръжка и поощряване на кърменето. В него попадат членове и страни - симпатизанти на мрежата на Световната здравна организация (СЗО), УНИЦЕФ и доста други интернационалните и национални сдружения, Неправителствени организации. Те провеждат обичайната световна акция от първи до седми август, за - подкрепяне на майките и бебетата да стартират кърменето по найдобрия метод и да преодолеят компликациите в кърмаческия интервал.

Кърмата има над 20 разнообразни механизма на деяние и стотици антивирусни и биоактивни съставки, в това число съществуване на антитела против ковид в над 80% от пробите на изследвана кърма при дами, преболедували COVID-19, съгласно здравно изследване от 2021 година Съветът на СЗО гласи: “През първите шест месеца от живота си кърмачето да се храни напълно и само естествено. След този интервал, с цел да се задоволят растящите потребности, детето да се зарежда, до момента в който кърменето продължи до две години ”. УНИЦЕФ също предлага напълно кърмене през първите шест месеца: “Кърмата е най-хубавата храна и течност за кърмачето. Никоя друга храна или течност не са нужни през първите шест месеца от живота на детето. ”

Електронната брошура „ Препоръки за здравословно хранене на кърмачета “, издание на НЦОЗА, тематични здравно-образователни и осведомителни материали, създадени от РЗИСофийска област и налични на уеб страницата на Инспекцията - https://www.rzi-sfo.bg, отразяват актуалните подходи и положителни практики в региона на кърменето. Напомняме Националния телефон на консултантите по кърмене - 0896 418 488 и предлагаме електронната листовка на УНИЦЕФ „ Подкрепа за кърмене – покрай майката “ с 11 на практика правила за акта на кърмене и 4 изгоди от кърменето – за бебето, за майката, за фамилията и за обществото.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР