*** София.От 09.20 часа в зала 3 на НДК ще се

...
***
София.От 09.20 часа в зала 3 на НДК ще се
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 21 октомври 2022 г.

***

София.
От 09.20 часа в зала 3 на НДК ще се организира народен конгрес " Училищата с нововъведения за бъдещето ", проведен от МОН. Ще бъдат отличени учители от цялата страна за принос в нововъведенията.

***
София.
От 10.30 часа в постройката на Министерство на външните работи, заместник-министърът на външните работи и представител на Министерство на външните работи Костадин Коджабашев ще даде брифинг за представителите на медиите.

***
София.
От 11.00 часа в пресклуба Българска телеграфна агенция, ще се организира Пресконференция с интернационалното жури на Синелибри

***
София.
От 13.00 часа в постройката на Министерството на нововъведенията и растежа на адрес: ул. " Княз Александър I " 12, министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев ще се срещне с представители на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, представители на пчеларите, на производителите на плодове и зеленчуци и биопродукти. На срещата ще участват още зам.-министърът на земеделието Тодор Джиков и специалисти от министерството, както и представители на Българската банка за развиване. Сред срещата, в 13.40 часа, ще има изказване за медиите.

***
София.
От 14.00 часа в аулата на катедра " Икономика " на Стопанския факултет на Софийския университет " Свети Климент Охридски " ще бъде показана групова монография " Предизвикателства пред българската стопанска система по пътя към участие в еврозоната ", във връзка 120 години от основаването ѝ. От 16.00 часа ще стартира и тържественото съвещание.

***
София.
От 18.30 часа ще се открие интернационалната галерия Sofia Art Projects: Руини и империи на Ларгото. Откриването ще бъде придружено от музикален пърформанс на младия български актьор и музикант Мартиан Табаков.
***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на Националния замък на културата ще се организира конференция във връзка церемонията по награждаване на спечелилите в конкурсната стратегия на Синелибри 2022. В рамките на церемонията ръководителите на съответните журита ще връчат премиите на спечелилите в три състезанието: интернационалния конкурс за пълнометражен игрален филм, състезанието за документален филм и надпреварата за дизайн на костюми в актуалното българско кино.

***
София.
От 19.00 часа в зала " България ", цветна и вълнуваща стратегия ще показа Симфоничният оркестър на БНР.

***
Благоевград.
От 09.30 часа ще се организира брифинг по отношение на конференция, която ще събере водачите от високотехнологичния бранш у нас. Тя е проведена от Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии, в партньорство с Община Благоевград. Срещата с медиите ще бъде в Американския университет в зала Aspire (до книжарницата в постройка Студентски център " Америка за България " ).

***
Благоевград.
От 12.00 часа в зала " 22 септември " кметът Илко Стоянов ще даде конференция по тематики, свързани с развиването на Благоевград.

***
Варна.
от 10.00 часа в Зала " Север, ет.2 в постройката на Археологическия музей, ще се организира
конференция с присъединяване на проф. Овчаров и Младен Станев от " Асоциация на българите по света ".

***
Добрич.
От 11.30 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Добрич ще се състои конференция на фондация " Добруджа - история, обичаи, просвета ". Екипът на фондацията ще показа дейностите по план " Фестивал на занаятите в АЕМО " Стария Добрич ", финансиран от бюджета на Община град Добрич по Програмата за финансиране на цивилен начинания в изгода локалната общественост.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в офиса на Областен информативен център ще се организира работна среща за показване на настоящи и идни благоприятни условия за финансиране на бизнеса с европейски средства.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Плевен ще се организира конференция във връзка началото на курс " Визуална публицистика " - нова самодейност на Народно читалище " Съгласие 1869 ". Участвие в конференция ще вземе ръководителят на курса Любомир Бенковски - Бенджи.

***
Сливен.
От 19.00 часа в огромната зала на Драматичен спектакъл " Стефан Киров ", ще бъде показан спектакълът " Между девет планини " на отбор " Пирин ". Събитието е част от програмата за Димитровден, празника на Сливен.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в с. Братя Кунчеви ще се организира празник на село Братя Кунчеви

От 11.00 часа в Зала 5, ет. 1 взаимно с Районна прокуратура - Стара Загора, РЗИ - Стара Загора и с присъединяване на психиатъра доктор Иван Добринов ще се организира среща-разговор с възпитаници от 11 клас от ГПЧЕ " Ромен Ролан ", ПГЕТ " Георги Раковски " и ПГМТТ " Никола Йонков Вапцаров ", на тематика " Управление на МПС след приложимост на алкохол и опиати ".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Република България " Захарий Княжески ", ще се състои показване на новия брой на сп. " Птици в нощта ".

***
Хасково.
От 19.00 часа в ОНЧ " Заря-1858 " ще бъде сложена режисура на Драматичен спектакъл Пловдив " Уют " с присъединяване на Камен Донев

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР