София. Осъзнаваме, че е належащо България да има редовно правителство.

...
София. Осъзнаваме, че е належащо България да има редовно правителство.
Коментари Харесай

Кирил Петков, „Продължаваме промяната“: Осъзнаваме, че е належащо България да има редовно правителство

София. Осъзнаваме, че е необходимо България да има постоянно държавно управление. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков при започване на консултациите при президента Румен Радев, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .
„ Редовно държавно управление, което да пази напълно българския интерес и да взема решение незабавните и неотложни проблеми, които могат да се решат единствено от държавно управление с цялостен мандат и с работещ парламент “, добави той.

Той увери, че осъзнава отговорността, с която идва изборната победа на Политическа партия „ Продължаваме промяната “.
„ В най-близко време се надяваме да Ви представим план за кабинет, който да бъде основан на коалиция от четири партии. Това, което се случи в последните дни, се направи за пръв път. Надявам се да бъде методът, по който обединението ще се образува оттук-нататък. Ние излъчихме директно онлайн всички договаряния сред партиите и очертахме 18 работни групи, всяка от които очерта сред 5 и 10 страници от ограничения, които би трябвало да се вземат незабавно и в бърз порядък “, уточни Петков.

Съпредседателят на Политическа партия „ Продължаваме промяната “ добави, че въз основата на състоялата се полемика, в среднощ е бил приключен съдружен документ.
„ С почитание към гласоподавателите на всяка една от партиите, избрахме правилото на пропорция. Всяка от партиите в тази коалиция да бъде близо до техните гласове и показана от тази коалиция. Така демонстрираме и почитание към партиите, и към техните гласоподаватели. Важно е за нас всеки един от обединението да се усеща пълновръстен сътрудник в общата ни работа за България “, добави той.

Според Кирил Петков до този миг диалозите за сформиране на постоянен кабинет са минали в безусловно градивен звук.
„ И на равнище лидерски диалози, които се водят непрестанно, и на равнище експертност. Във връзка с политиките, на доста от тези групи имахме над 90% общи политики. Всички осъзнахме, че без значение дали човек има лява, дясна идеология, или център, както сме ние, проблемите са толкоз огромни и наболели, че действително тази ориентировка би била значима в по-следващ миг. България има потребност от автомагистрали, безвредни язовири, положителни приходи и колкото може българи да се върнат от чужбина “, акцентира той.

Кирил Петков заяви още, че чака през днешния ден бъдещите съдружни сътрудници на Политическа партия „ Продължаваме промяната “ да върнат мненията си по приключеното късно нощес съдружно съглашение.
Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР