София осъмна със сменена табела на входа откъм магистрала "Тракия".

...
София осъмна със сменена табела на входа откъм магистрала "Тракия".
Коментари Харесай

Табела Западен Пловдив посреща гостите на София


София осъмна със заменена табела на входа откъм автомагистрала "Тракия ". Вместо "София " табелата беше сменена с подправено означение "ЗАПАДЕН ПЛОВДИВ “.
Акцията е дело на писателя Николай Илчевски и предприемача Емил Христаков и е задявка към столичани в Деня на Съединението. Те акцентират, че на този ден преди 134 година Пловдив, въпреки и по-развит стопански град, се е отказал да бъде столица на провинция в името на националното обединяване.

Двама пловдивчани пожелаха да се пошегуват със софиянци и да си вземат "столичните лаври " със промяна на табелата. Илчевски и Христаков описаха за своята акция пред БНР. "Казват, че човечеството се прости с греховете си, смеейки се. Но се прости и с предразсъдъците си и с комплексите си. Ако на този ден гледаме единствено с фойерверки и идеализираме това, което е станало преди 134 години, ние влизаме в една химера ".

"Решихме посредством една такава шеговита акция да покажем, че ние сме една страна. Ние към този момент постигнахме част от националния блян да бъдем една страна. И в случай че софиянци в този момент не могат да устоят на шегата и на табелата, тогава има нещо доста неизказано и недоизживяно ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР