София. Организацията по формирането на работните групи за изготвянето на

...
София. Организацията по формирането на работните групи за изготвянето на
Коментари Харесай

Организацията по формирането на работните групи за изготвянето на нов Закон за туризма е на своята финална права

София. Организацията по образуването на работните групи за правенето на нов Закон за туризма е на своята крайна права. Това оповестиха от Комисията по туризъм към Народното събрание. Същинската работа за разискване на характерните потребности на представителите на туристическия бранш занапред следва, само че стартът е близо.

Какво следва?

Предстои да създадем дълбочинен прорез на действителностите и да посочим слабите места на настоящия в този момент нормативен акт, както и да изготвим съответните оферти, които ще го оздравят и които да залегнат в един нов, съразмерен и работещ актуален Закон за туризма.
Около 300 специалисти от съвсем всички показани организации и разнообразни компании, дружно с специалисти и на Министерството на туризма, ще се събират в границите на следните работни групи (само условно разграничени, в блян за повече точност и оптимално фокусиране на процеса):

1. Хотелиери;
2. Ресторантьори;
3. Туроператори и туристически агенти;
4. Планински водачи, екскурзоводи, аниматори, хижари;
5. Управление на собствеността;
6. Обучение и обучение в туризма;
7. Кадрова политика и ограничения за опазване на работещите в сектора;
8. Маркетинг, реклама, цифровизация и търговски представителства.

Поради огромния брой участници, евентуално част от работата ще премине в хибриден и онлайн формат.

Благодарим на Българското конгресно бюро, които показаха подготвеност да дават зали, с цел да улеснят процеса.

От името на ръководителя на Комисията по туризъм господин Илин Димитров благодарим на представителите на туристическия бизнес, които демонстрираха в действителност голям интерес и отговорност. Това е невиждано обединяване на сектора, който дружно с представителите на страната желае и поставя старания да сътвори нова нормативна база, на която да стъпим в името на идеята да развиваме резистентен туризъм, съхранил хубостта, гостоприемството и неповторимия образ на България.

И по този начин, разчитайки на опита и експертизата на всички, започваме, поставяйки началото на дълго чаканото разискване за правенето на нов Закон за туризма. Очаквайте вести и детайлности.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР