София. Очевидно премиерът Бойко Борисов не казва цялата истина за

...
София. Очевидно премиерът Бойко Борисов не казва цялата истина за
Коментари Харесай

Николай Цонков, БСП: Премиерът вече не може да наложи нито една българска позиция в ЕС

София. Очевидно министър председателят Бойко Борисов не споделя цялата истина за решенията, които са взети на европейско равнище и до каква степен са предпазени българските ползи. Но най-големият проблем е, че министър председателят към този момент не може да наложи нито една българска позиция в Европейски Съюз и да пази българските ползи. България е изгубила европейския си престиж и доверие, и европейските институции към този момент не го поддържат. Това сподели националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Николай Цонков, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София .

Той напомни, че по самодейност на премиера Борисов България се е присъединила в писмо на шест държави-членове на Европейски Съюз до Европейската комисия. В писмото се желае спор по повод метода и справедливото систематизиране на имунизациите сред страните в Съюза.

По думите на Цонков тук пораждат два значими въпроса. „ Първият е за какво министър председателят и държавното управление в България в този момент се сетиха за ползите и здравето на българските жители след неуспеха, който всички виждаме с доставките на ваксини и имунизацията на хората? “, попита националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “.

„ При деликатен обзор на разговора по тематиката сред Европейска комисия и шестте страни, в който и премиера Борисов се включи, излиза наяве, че има значително разминаване в позициите им “, добави Николай Цонков.

„ Къде е истината? Очевидно Бойко Борисов се причисли към позицията на Австрия и другите европейски страни, с цел да оправдае неуспеха си. Защо не го направи по-рано? Очевиден е фактът, че това е дилетантски опит да се отвлече вниманието на българските жители “, съобщи той.

„ От отговора на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел разбираме, че с присъединяване и на премиера Борисов е взето европейско решение за гъвкава политика, при която по-голям брой ваксини се насочва към страните, в които има усложнена епидемиологична конюнктура, макар че би трябвало да се разпределят по отношение на числеността на популацията “, изясни социалистът.

„ Нека напомним, че постоянно министър председателят се е хвалил с тесните контакти, които има на най-високо европейско равнище “, добави Цонков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР