София. Очевидно към днешна дата нямаме гарантирано достатъчно количество газ,

...
София. Очевидно към днешна дата нямаме гарантирано достатъчно количество газ,
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин, БСП: Ако не подходим прагматично към „Газпром“, ще страдат хората, не политиците, които политизират въпроса

София. „ Очевидно към днешна дата нямаме обезпечено задоволително количество газ, което да покрие потребностите на страната до края на годината. Въпросът е основен, тъй като, в случай че няма газ, хората ще стоят на студено, някои от тях – на мрачно, ще затварят предприятия или ще понижават размера на активността си, хора ще останат без работа. Това ще са следствията, в случай че не си подсигуряваме нужните количества природен газ. “ Такъв коментар направи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в студиото на „ Тази заран “ по bTV, оповестиха от левицата.

„ След като все още виждаме, че нямаме реалистична опция, която да подсигурява сигурна опция на допустима цена, обикновено е да заявим, че би трябвало да се обърнем към „ Газпром износ “, с цел да си изпълнят уговорките, каквито имат по контракта с България “, акцентира той.

Вигенин обърна внимание, че не тук не става дума за нов контракт, а за осъществяване на настоящия до края на годината. Според социалистът въпросът прекалено много се политизира, до момента в който левицата приканва за прагматизъм.

„ Ако не бъдем прагматични, ще страдат хората, не политическите водачи, които изясняват каква драма ще настане, в случай че България внесе съветски газ. Сякаш европейски страни с надалеч по-малко подозрения във връзка с тяхната евроатлантическа еднаквост не внасят съветски газ “, разяснява Кристиан Вигенин.

По неговите думи първите дни на служебното държавно управление са дали ненужни индикации, че посредством служебния кабинет се прави опит да се намесва президентската институция във вътрешните работи на Българска социалистическа партия и е разумно тези офанзиви да стартират с водача на партията. „ Мисля, че имахме задоволително ясна реакция и хората схванаха – партийните въпроси са работа на партията, а сега президентската институция, посредством служебното държавно управление, има надалеч по-важни въпроси за решение “, безапелационен е заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

„ Което и да е служебно държавно управление би трябвало да се въздържа от по-сериозни кадрови промени. Това стартира с доста уволнения и назначения и човек би помислил, че възнамерява много дълго да остане “, уточни Вигенин.

Той напомни, че са били освободени от държавни длъжности и значително социалисти. „ Тъжно е да видиш фотоси на хора, които в акцията са работили за Радев и Йотова, дори имаше случаи на ръководители на техните локални щабове, и до тях оповестена заповедта за освобождение. Да, това се случваше. Тази вълна сякаш позатихна след нашата реакция. Жалко е, че това се случваше “, разяснява Кристиан Вигенин, като акцентира, че акцията на левицата няма да е фокусирана върху това: „ Ние приехме доста мощна в обществен аспект платформа. Ще се фокусираме върху позитивните неща – това, което сме свършили и това, което считаме да създадем след изборите “, съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

„ Още в предходните месеци имаше индикации, че ще се ускори миграцията към Европейски Съюз. Вероятно този напън ще продължи да се ускорява. Струва ми се, че в този момент е моментът държавното управление да направи един цялостен обзор на това какъв е казусът. От времето на мигрантската рецесия имаме построена инфраструктура и взаимоотношение със прилежащите страни, тъй че всичко належащо е налице “, сподели още Вигенин, наблягайки, че място за суматоха измежду хората няма.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР