София. Обявените места тази година са 11 778. Това каза

...
София. Обявените места тази година са 11 778. Това каза
Коментари Харесай

Заместник-кметът на София Генчо Керезов: 11 778 са обявените места за прием в първи клас тази година

София. Обявените места тази година са 11 778. Това сподели заместник-кметът на Столична община, направление „ Дигитализация, нововъведения и икономическо развиване “, Генчо Керезов на брифинг по отношение на процеса по кандидатстване и класиране за първи клас, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Към момента - към обяд през днешния ден, броят деца, които общо имат кандидатури е 10 555. От тях 3 160 са деца, които имат единствено една единствена кандидатура единствено в едно учебно заведение. Имаме 2 079 деца, които имат кандидатура в две учебни заведения. Имаме 5 316 деца с три или повече кандидатури. Важно е да отбележим, че места има премного, само че е допустимо там, където имам единствено по едно предпочитание в доста мечтано учебно заведение, на първото класиране да не успее да се класира детето. Всички могат да бъдат спокойни, тъй като ще има и второ класиране “, сподели той.

Керезов акцентира, че при всяко последващо класиране родителите още веднъж би трябвало да посочат учебните заведения съгласно техните лични стремежи.

„ За тези родителите, при които всички служебни инспекции излизат годни -данните им са доказани по длъжностен път и не се изискват спомагателни изискуеми документи, ще имат опцията с дипломиран електронен автограф да създадат своето записване, както обещахме през март месец. Амбицията ни за първи клас беше да имаме напълно електронен развой, тъй че всички родители, които имат дипломиран електронен автограф и всички автоматизирани инспекции по длъжностен път се удостоверят и не се изискват никакви спомагателни документи, ще могат да запишат децата с електронен автограф. Всички други са добре пристигнали в учебните заведения, където шефовете са подготвени, техните екипи грамотно ще спомагат и ще създадат това записване, надлежно и в електронната система “, добави зам.-кметът на Столична община.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР