София. Общо 414 граждани се ваксинираха в четирите мобилни пункта,

...
София. Общо 414 граждани се ваксинираха в четирите мобилни пункта,
Коментари Харесай

Общо 414 граждани се ваксинираха в мобилните пунктове в столични паркове

София. Общо 414 жители се имунизираха в четирите мобилни пункта, разкрити тази събота в София. Освен в Борисовата градина и Южен парк, ваксини се слагат и в Северен парк на входа откъм ул. “Бели Дунав “ в ж.к. “Надежда “ 4. Продължава имунизирането и в мобилния пункт в кв. " Красна поляна ", паркингът на Т-Маркет на бул. " Възкресение ". Това оповестиха от пресцентъра на Столична община .

Работното време на пунктовете е от 9:00 до 16:00 ч.

За да не се образуват опашки, където е належащо ще бъдат обезпечени спомагателни медицински екипи от общинските многопрофилни и АГ лечебни заведения, както и от ДКЦ 11.

Миналият уикенд над 1000 столичани се имунизираха против COVID-19 в мобилните пунктове, проведени по самодейност на кмета на София Фандъкова и СРЗИ. Организацията се прави от екипи на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община, а имунизациите се слагат от лекари от общинските лечебни заведения – Втора МБАЛ, Четвърта МБАЛ, Пета МБАЛ и 11 ДКЦ. Гражданите могат да избират сред векторна и РНК – ваксина.

Утре мобилните пунктове също ще работят от 9 до 16 часа.

През делничните дни столичани могат да си слагат ваксини и в 8 от общинските ДКЦ-та, където от понеделник до петък има " зелени коридори ". Имунизацията там става след авансово записване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР