София. Облепихме тролейбус с мотиви от културното наследство на България

...
София. Облепихме тролейбус с мотиви от културното наследство на България
Коментари Харесай

Петя Илиева, художник: Облепихме тролейбус с мотиви от културното наследство на България и на още 21 страни, за да покажем, че всички хора по света сме близки и еднакви

София. Облепихме тролейбус с претекстове от културното завещание на България и на още 21 страни, с цел да покажем, че всички хора по света сме близки и идентични. Това сподели пред публицисти художникът Петя Илиева на представянето тролей-галерия, " облечен " с колажи във връзка 80-годишнината от първия тролейбус у нас, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ По случай 80-годишнината от първия тролейбус по софийските улици, взех решение, че би трябвало да направя някакво събитие, с цел да отбележим този празник и да доближи информация до жителите и гостите на София. Така поканих посланици на 21 страни другарски нации, с които дружно украсихме целия тролейбус, като го превърнахме в една изложба на колела. Облепихме го с претекстове от културното завещание на България и техните страни, с цел да покажем, че всички ние хората по света сме близки и идентични “, съобщи Илиева. По думите ѝ те демонстрират почитание към нашата просвета, история и към дългите години публичен превоз, който имаме и служи на всички. „ Отдавна се занимавам с представянето на българското културно завещание. Шевиците са част от това и може би най-характерното в нематериалното ни културно завещание. То е единственото нещо, което ни приближава до всички “, добави тя.

Илиева посочи, че е избрала линия 1, тъй като е най-дългата и ще доближи до най-вече хора. „ Тя минава през целия град. Това е продължение на линия 10, която пуснахме преди дни за 120-годишнината на трамваите с поддръжка на белгийското посолство “, добави тя. По думите ѝ самодейността се реализира с финансовата поддръжка на всички тези 21 участници. „ Изключително признателна съм на всички “, сподели още Петя Илиева.

Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР